HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 15.5.2003 | Libor Kulig

Baník na Allrisk nestačil

Ve druhém utkání o třetí místo Karviná prohrála v hale na Děkance s místním Allriskem 24:18 a stav série je tak po dvou zápasech 1:1. Další utkání se hraje již tuto neděli 18. května v Karviné od 10.30 hodin a vstup je opět zdarma.

Karvinští házenkáři odjeli včera před polednem do Prahy s odhodláním vybojovat v Praze vítězství a vytvořit si tak co nejlepší pozici pro zisk bronzové medaile.

Již před utkáním bylo jasné, že Allrisk je velice dobře psychicky motivován a nastoupil v té nejsilnější možné sestavě. Vždyť v Karviné v prvním utkání hráči Allrisku ukázali, že házenou hrát umějí a i proto bylo skóre dlouho otevřené. Karviná rozhodla gólem kapitána Faráře až nekolik vteřin před koncem utkání o těsném vítězství Baníku.

Druhé finále o třetí mmísto začal lépe Baník a vytvořil si mírny dvoubrankový náskok v úvodu prvního poločasu. Hráči Allrisku ztráceli míče vlivem nervozity a naopak Baník působil uvolněněji. Jakmile se však Allrisk zbavil nervozity z úvodních minut, rychle srovnal s Karvinou krok a strhl vedení na svou stranu. Od 17.-té minuty vedl mírným jednobrankovým náskokem a své vedení zvýšil ještě do poločasu na 12:9.

Druhý poločas začala lépe Karviná a stále byla Allrisku na dostřel. O vývoji utkání rozhodla pasáž mezi osmou a dvacátou minutou druhé půle, kterou vyhrál Allrisk 7:2 a vytvořil si tak uklidňující náskok. V brance doslova čaroval Petr Štochl a potvrdilo se tak, že tato brankářská dvojice to na Baník umí. Jeho bratr Jan "vychytal" Dukle finále a Petr teď předvádí výborný výkon v brance Allrisku při boji o třetí místo. Karviná nedokázala svou střelbou natolik ohrozit branku Allrisku a ten si vedení v zápase už pohlídal a vyhrál tak zaslouženě toto utkání 24:18 a srovnal stav série na 1:1.

Třetím utkání se hraje v Karviné v neděli 18. května 2003 od 10.30 hodina vstup pro diváky na toto utkání je opět ZDARMA.

O 3. místo

Allrisk Praha 4 - Baník Karviná 24:18 (12:9)

Nejvíce branek: Trávníček, Kubec, Hladký, Ťupa a Brabec po 4 - Heinz 4, Laclavík 3. Rozhodčí: Čanda, Brunovský. Sedmimetrové hody: 1/1 - 5/3. Vyloučení: 3:1. Diváci: 100. Stav série: 1:1.