HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 9.6.2003 | Libor Kulig

Karvinou bude trénovat v nové sezóně Jiří Kekrt

Úspěšný trenér, jehož posledním úspěchem je zisk titulu Mistr Slovenska s Považskou Bystricí přijal nabídku Karviné a v nové sezóně se bude snažit s mladým týmem navázat na dosavadní úspěchy klubu. Jiří Kekrt.....

.....již v Karviné působil. Mnozí si jistě vzpomenou na toto období, kdy zde vedl výborné družstvo s mnoha osobnostmi, za které je možno jmenovat tehdejší vynikající střední spolku Sašu Taranova.

Trenér Kekrt trénoval Karvinou v letech 1990-1994. Za toto čtyřleté období získal dvě třetí a jedno druhé místo. I když se už v této době čekalo, že Karviná získá s tímto družstvem titul, nepodařilo se. Nejblíže k němu měla Karviná v sezóně 1991/1992, kdy se v play-off utkala s Duklou Praha.

Tehdejší play-off bylo velice dramatické a rozhodlo se až v pátém utkání, hraném v Praze. Na tento zápas se do Prahy vydalo podpořit Baník více jak třicet autobusů věrných karvinských fanoušků a v hale Sparty jsme měli podporu více jak tisícovky našich příznivců. Kolona autobusů tehdy dokonce způsobila na Letné nemalé problémy s dopravou a fanoušci již více jak hodinu před utkáním v zaplněné hale Sparty skandovali Baník Baník. Pamětníci si jistě na tu skvělou atmosféru vzpomenou a i Praze se dodnes povídá, že tak zaplněná hala Sparty nebyla několik let.

Karviná tehdy prohrála o jedinou branku 15:16 a titul tak získala Dukla Praha. I přes to fanoušci Karviné oslavovali s hráči druhé místo jako by titul vyhráli.

Jiří Kekrt ukončil své trenérské působení v Karviné v červnu 1994 kdy odešel do Zubří, kde získal dva tituly mistra ČR. V minulých třech letech okusil jako jeden z mála českých trenérů i zahraniční angažmá. Trénoval v Rakousku přední kluby, Stockerau a Linz. V lednu 2003 své působení v Rakousku ukončil a usedl na lavičku Považské Bystrice, se kterou získal před pár dny titul mistr Slovenska.

Ze současného kádru mužů si na působení Jiřího Kekrta v Karviné vzpomenou jistě hráči René Vašek, David Juříček a Roman Farář. Za všechny jsme se zeptali Reného Vaška co na příchod trenéra Kekrta do Karviné říká: "Jsem spokojen, ale bude to pěkné maso. Trenér Kekrt je známý svými nároky na hráče, ale my se náročných tréninků nebojíme. Čím lépe budeme připraveni tím lépe budeme hrát. Věřím, že s trenérem Kekrtem se brzy vrátíme nahoru.

Příprava A mužů začne 7.čevence a HILka 2003/2004 začíná 7.září. Věříme, že angažováním trenéra Kekrta udělalo vedení Karviné první krok k tomu, aby se Karviná opět vrátila na ty nejvyšší pozice, kde by ji fanoušci opět rádi viděli.