HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 8.8.2003 | Libor Kulig

Jak to bylo s Mrakičem?

Vedení karvinského Baníku vyvinulo nemalé úsilí na to, aby posílilo družstvo kvalitním pivotem. Nakolik se to podařilo ukáže teprve čas, ale pivot je již od pondělka v Karviné.

Na počátku toho byl kontakt s makedonským manažerem Hajredinem, který má velmi dobrý přehled o mnohých hráčích na Balkáně i v celé Evropě. Mimo jiné podrobně sleduje i výkony našich hráčů. Ten nám na základě našeho požadavku poslal několik videokazet s požadovanými hráči a vedení Baníku se rozhodlo právě pro srba Dragana Mrakiče.

V pátek 1.srpna jsme se s tímto hráčem spojili a zároveň kontaktovali českou ambasádu v Bělehradě, protože Dragan potřeboval pro vstup do České republiky vízum. České velvyslanectví v Bělehradě nám vyšlo velmi vstříc a jmenovitě pánové Šmejkal a Kolátek, který mimo jiné vyrůstal Karviné, nám pomohli vyřídit přidělení víza v pondělí dopoledne na počkání, ač tato procedura trvá několik dní.

Poté si Dragan zakoupil letenku na trasu Bělehrad-Praha-Ostrava a v pondělí 4.srpna v 18.15 přistál na letišti v Mošnově.

Ubytování včetně stravování pro něj zajišťují Lázně Darkov ve Společenském domě a celý kolektiv v čele s vedoucí paní Novákovou pro něj vytvářejí velice příjemné prostředí.

Dragan zatím absolvoval jedno přípravné utkání se Zubřím a několik herních a fyzických tréninků a je vidět, že by mohl být pro nás přínosem. Příští týden absolvujeme další fázi tréninků a jedno přípravné utkání v Kostelci na Hané a od pátku do neděle 15.-17.srpna se účastníme mezinárodního, silně obsazeného turnaje v Hradci Králové.

Po tomto turnaji a v případě, že nás Dragan přesvědčí o svých kvalitách, bude vedení Baníku s tímto hráčem jednat o smlouvě v karvinském klubu.