HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 12.8.2003 | Libor Kulig

Muži dál ladí herní i fyzickou přípravu

Karvinští házenkáři vstoupili včerejším dnem do šestého týdne přípravy na sezónu 2003/2004. Trenér Kekrt si přístup hráčů pochvaluje a věří, že těžká příprava bude přínosem v dlouhé sezóně.

Hráči zvládají tréninkové dávky vcelku bez větších potíží a všichni se shodli na tom, že takovu přípravu před sezónou co se týče náročnosti ještě nezažili. Uvědomují si ale, že se jim to může v dobrém vrátit. Sezóna bude dlouhá a náročná a čekají nás navíc těžké zápasy v Lize mistrů.

Družstvo se v průběhu přípravy musí vyrovnávat s některými drobnými i vážnějšími zraněními, ale všichni věří, že na první utkání, které Baník hraje v neděli 7.září od 10.30 hodin s Prešovem, budou všichni připraveni nastoupit.

Trenér Kekrt má zatím k dispozici 22 členný kádr, včetně dorostenců, ale v současné době s týmem naplno netrénují zranění hráči (Horák, Prokopec, Szymanski, Krzyzecki). Michal Mrózek, který je po operaci zkříženého vazu sice absolvuje tréninkové dávky vcelku bez problémů, ale stále nemůže vzhledem k vážnosti tohoto zranění absolvovat trénink naplno a tak trenér Kekrt zkouší na postu střední spojky i jiné herní varianty s jinými hráči.

I z těchto důvodů se v Karviné objevil nadějný střední rozehrávač Ondřej Zdráhala z Frýdku-Místku. Na postu pivota se úspěšně do kolektivu i do herních variant začleňuje srb Mrakič. Stále nás trápí nedořešená otázka třetího brankáře a navíc druhý gólman Radek Krzyzecki je v současné době mimo tréninkový proces z důvodu zablokované páteře. Celá brankářská "práce" nyní leží na Miloši Slabém, ale ten tuto zátěž zvládá výborně.

Ve středu 13.srpna hraje Baník dalsí přípravné utkání v Kostelci na Hané se kterým v domácím prostředí karvinští prohráli 25:28. Věříme, že se kosteleckým budou naši hráči snažit tuto porážku vrátit a přivezou důležité psychické vítězství.

V pátek odjíždí Baník na třídenní mezinárodní turnaj do Hradce Králové, kde sehraje pět těžkých utkání. Již v pátek se střetne s rakouským týmem Telecom Austria a německým Hermsdorfem. V sobotu pak hrajeme s Frýdkem-Místkem a odpoledne s jedním ze soupeřů ze druhé hrací skupiny, ve které jsou Považská Bystrica, Allrisk CAC Praha 4, Delitzsch (GER) a Emmen (NED). V neděli je na pořadu utkání o celkové umístění.

V týdnu od 18.srpna je Baník na kondičním i herním soustředění v Kopřivnici a 26.srpna odjíždí na herní soustředění a turnaj do Warszawy a Kielců v Polsku.