HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 28.7.2004 | Hansel Radim

HCB - HC Frýdek-Místek 29:24 (12:12)

Ve svém pátém přípravném utkání na sezonu 2004/2005 hostil včera náš tým mužstvo HC Frýdek-Místek. Trenér Jiří Kekrt již mohl využít juniorské reprezentanty, kterým skončila první fáze přípravy na ME v Lotyšsku. Chyběli však ještě stále zranění hráči: Horák, Prachař, Szymon, Sobol, Kubis a K. Heinz. V brance dostala příležitost dvojice Pour, Láníček. Hostující celek již nastoupil v nejsilnějším možném složení, sice bez Drobka, ale již se Sklenákem, který se k družstvu vrátil z Německa.

Utkání se zpočátku pro domácí nevyvíjelo příliš příznivě, hosté si postupně vypracovali až šestibrankový náskok, který však karvinští ke konci první půle stáhli a tak se šlo do šaten za vyrovnaného stavu 12:12. Ve druhém dějství si domácí díky zlepšené obraně, za níž stál výborný Láníček, vytvořili až osmibrankový náskok. Hostům se pak už jen podařilo výsledek korigovat a tak Karviná zaslouženě vyhrála.

Branky domácích: Szymanski 4, Bednařík 4, Mrózek 4, Zdráhala 3, Korňan 3, Kichner 3, Kust 2, Bartošic 2, Požárek 2, Brůna 1, Laclavik 1.

Brankáři: Pour 47,8%, Láníček 45,5%.