HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 7.2.2005 | Hansel Radim

Příprava v Maďarsku

Koncem minulého týdne náš tým sehrál přípravná utkání v Maďarsku. Během dvou dnů se náš tým postupně utkal s mužstvy maďarské špičky a to ve čtvrtek dopoledne se čtvrtfinalistou poháru EHF, týmem Dunaferr SE, odpoledne pak se čtvrtfinalistou Ligy mistrů a maďarským suverénem, týmem Fotex Veszprém a v pátek pak naše mužstvo čekalo odvetné utkání s Dunaferrem a na cestě zpět jsme zavítali na palubovku čtvrtého mužstva maďarské ligy, týmu Carbonex Tatabanya.

Trenéru Kekrtovi stále chyběli reprezentanti Laclavik se Szymanskim, pro zranění pak zůstali doma Sobol a Heinz. S mužstvem odjel i přes zranění Zdráhala, ten však zasáhl do hry až v pátečních utkáních. Náš tým postihlo také několik drobných zranění: Putera, Kust, Novák, Brůna.

První utkání proti Dunaferru našemu mužstvu vůbec nevyšlo a domácí je porazili dvanáctibrankovým rozdílem 40:28, druhý zápas proti Fotexu už byl z naší strany lepší i když jsme opět prohráli o dvanáct branek 36:24.

Páteční zápas proti Dunaferru již byl vyrovnaný a naši hráči při troše štěstí mohli bodovat, přesto i díky podivným výrokům rozhodčích prohráli 33:37, v posledním utkání již byla znát únava z náročného programu a naši hráči podlehli Tatabanyi 23:30. I přes porážky bylo toto turné úspěšné, jen těžko bychom u nás hledali tak silné soupeře a již dnes máme pozvánky na letní přípravu s těmito kluby.