HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 31.3.2005 | Hansel Radim

HK Kostelec n. H. - HCB Karviná 28:29 (16:17)

K utkání předposledního 25. kola HIL náš tým zavítal na palubovku Kostelce na Hané, potvrdil roli favorita a před závěrečným zápasem základní části má stále dvoubodový náskok před druhým Prešovem a k jistotě titulu HIL mu stačí neprohrát v domácím prostředí s Košicema.

Úvod utkání vyšel lépe karvinskému celku a do 15. minuty si i díky velmi dobré střelecké potence Honzy Sobola vypracoval pětibrankový náskok. Domácí brankářské jedničce Fabiánovi se vůbec nedařilo a tak ho v brance nahradil jeho mladší bratr. Hostující hrači si až do 26. minuty první půle udržovali vypracovaný náskok, pak ale díky polevení v koncentraci dovolili Kostelci snížit až na rozdíl jediné branky na poločasových 16:17.

Ve druhém dějství se průběh z první půle opakoval, Karviná si vypracovala zpět ztracený náskok, který si udržovala až do posledních minut utkání a Kostelec již dokázal skóre upravit na lichotivý rozdíl jediné branky. Za zmínku stojí pozoruhodná bilance Ondry Zdráhaly, který z posledních 7 branek Baníku vsítil šest při stoprocentní úspěšnosti střelby a brankáře Láníčka, který zneškodnil tři sedmimetrové hody.

Příští utkání je na pořadu již netradičně tuto sobotu v 18 hodin, kdy hostíme Košice. Všechny Vás tímto zveme.

Sestava HCB: Putera, Láníček - Bednařík 5, Prachař, Kichner, Horák 3, Laclavik, Kust 3, Zdráhala 9/1, Sobol 6/2, Szymanski 3, Brůna, Mrózek, Požárek.

Vyloučení: 7/6, 7 m hody: 7/4 - 5/4, Rozhodčí: Bauer, Tvrdoň. Diváků 300.