HCB Karviná
Liga mistrů
po 3.10.2005 | Hansel Radim

HCB Karviná - SG Flensburg-Handewitt 22:28(13:14)

V úvodním utkání skupiny H Ligy Mistrů naši hráči prohráli s jedním z favoritů letošní soutěže, družstvem Flensburgu 22:28, když svému soupeři byli po celé utkání zdatným soupeřem a při troše štěstí mohl být výsledek ještě lepší.

Cizinecká legie Flensburgu nepředvedla v Karviné takový koncert jako při loňském utkání, v němž vyhrála rozdílem třídy. A svěřenci trenéra Kekrta tak tři čtvrtiny zápasu předváděli vyrovnanou partii, jejich ztráta byla minimální a v první půli i několikrát vedli.

Těžili z dobře organizované obrany, za kterou zářil brankář Putera. Jeho protějšek Beutler však předvedl ještě oslnivější představení, Karvinští se proti němu prosazovali až příliš ztěžka, zahazovali i nejvyloženější šance a sražely je také časté technické hrubky. Klíčový náskok získal Flensburg čtrnáct minut před koncem, kdy odskočil na 21:17 a vedení už zkušeně podržel.

"Neproměnili jsme šance, které jsme si vytvořili, a zásadní roli v tom sehrál vynikající brankář Beutler. Navíc nejsme schopni hrát šedesát minut v plném tempu. Soupeř ho místy dokázal ještě vystupňovat. Rozhodují také vynucené technické chyby, a těch jsme se dopustili mnohem více," hodnotil před novináři Jiří Kekrt.

Švédský kouč ve službách Flensburgu Kent Harry Andersson sice kvitoval předpokládaný dvoubodový zisk, ale zlobil se hlavně kvůli špatnému výkonu svého týmu v prvním dějství. "Po poločasové bouřce v kabině jsme už zpřesnili a zrychlili hru. Lépe pracovala i naše obrana a Karvinou držel ve hře brankář Putera, který dneska odvedl výkon světové extratřídy," podotkl Andersson. Další duel v Lize mistrů čeká Karvinou příští týden v Paříži, která v dalším střetnutí první kola uspěla v litevském Kaunasu.

Baník Karviná - SG Flensburg Handewitt 22:28 (13:14)

Nejvíce branek: Horák 6, Sobol 5/2, Kuzo 3 - Lijewski 8, Šprem 4, Solberg a K. Nielsen po 3, Christiansen 3/2.

Rozhodčí: Rätz, Falcone (oba Švýc.). Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/2. Vyloučení: 4:4. Diváci: 1100.

Další utkání skupiny H: Granitas Kaunas - Paříž Handball 22:27