HCB Karviná
Liga mistrů
út 11.10.2005 | Hansel Radim

Paris Handball - HCB Karviná 21:18(12:10)

Karviná v Paříži dřela, ale vrací se s prázdnou Francouzská metropole viděla v neděli v podvečer bojovný výkon českého šampiona či výtečného brankáře Puteru. Ale i sedmnáctiminutový střelecký výpadek házenkáře Karviné, který je připravil o lepší výsledek v jejich druhém duelu v Lize mistrů. Ve skupině H podlehli týmu Paříž Handball 18:21 a po dvou kolech figurují v tabulce bez bodového zisku na třetí příčce.

Karviná sehrála v Paříži velmi kvalitní zápas a svého favorizovaného soka hodně trápila. Vyšel jí úvod, který jí vynesl nadějné vedení 10:8. Pak však přišly černé chvilky Moravanů, které potrefil na přelomu poločasů dlouhý střelecký výpadek.

Domácí využili nabízenou šanci a šňůrou osmi gólů zcela otočili vývoj duelu. Karvinští se nevzdali, dřeli a také zásluhou výborného brankáře Putery zvolna ukrajovali z náskoku Paříže. Vyrovnat však nedokázali.

"Jsme do jisté míry spokojeni, protože výsledek nám dává naděje do odvetné fáze. Samozřejmě za předpokladu, že teď uspějeme v Kaunasu," řekl pro ČTK manažer klubu Miroslav Pelech.

Karvinským házenkářům podle něj chyběl v konfrontaci s předním francouzským klubem jen širší kádr. "Hráli jsme dobře, zakončovali jsme z trháků i do postavené obrany a fantasticky zachytal Putera. Jenom nemáme tak silnou lavičku. Domácí mohli sestavu prostřídat daleko častěji než my a to asi rozhodlo," dodal.

Paříž Handball - Baník Karviná 21:18 (12:10)

Nejvíce branek: Louis 6, Sorhaindo 4, Diaw 4, Mongin 3 - Sobol 7/3, Kuzo 4, Horák, T. Heinz a Zdráhala po 2. Rozhodčí: Reisinger, Kaschütz (oba Rak.). Sedmimetrové hody: 2/0 - 3/3. Vyloučení: 6:4. Diváci: 2000.

Další utkání skupiny H: Flensburg-Handewitt - Granitas Kaunas 39:22 (19:7).