HCB Karviná
Liga mistrů
po 24.10.2005 | Hansel Radim

Liga mistrů: HCB Karviná - Paříž Handball 26:26 (16:13)

Remíza Karviné vzdálila postupový sen Vidina postupu do osmifinále Ligy mistrů házenkářům Karviné mizí. Ve svém čtvrtém duelu ve skupině H potřebovali doma proti týmu Paříž Handball vyhrát o čtyři branky, jenže klíčový duel o druhou postupovou příčku skončil remízou 26:26 a mnohem blíž vysněnému cíli je teď francouzský vicemistr. Karviná se ještě může pokusit zatřást postupovými teoriemi 5. listopadu na palubovce favorizovaného Flensburgu-Handewitt, který ovšem ještě neztratil ani bod.

Karviná přitom začala velmi dobře a kýženého čtyřgólového vedení se poprvé zmocnila už ve 22. minutě. Profitovala z dobré defenzívy a zejména z perfektní práce brankáře Putery. Výkony obou gólmanů, to byl dlouho propastný rozdíl v souboji dvou aspirantů na postup.

Pařížané, kteří doma vyhráli o tři góly, se nepříznivému vývoji razantně vzepřeli hned po přestávce. Gólman Siffert se rozchytal a s jeho pomocí se hostům povedla čtyřbranková šňůra, díky níž se poprvé ujali vedení 17:16.

Hostitelé v tu chvíli kopírovali smolný vývoj prvního vzájemného zápasu. Devět minut nevstřelili branku a mohli děkovat jen brankáři Puterovi, který v dobách nejtěžšího útlumu vynuloval pařížské spojky a nepovolil Francouzům rozhodující gólový trhák.

Karvinští ještě v závěru ožili a vybojovali stav 23:21, víc jim však soupeř v závěru nedovolil. "Abychom vyhráli, bylo nutné podat nadstandardní výkon a vyvarovat se chyb. Ty jsme ale bohužel dělali," citovala ČTK karvinského trenéra Jiřího Kekrta.

"Neproměňovali jsme šance a po stupidních chybách jsme dostávali jednoduché góly. Především ve druhém poločasu se projevil i rozdíl v širším kádru, chybělo nám více sil. Je však třeba vidět i soupeře, který vás kvalitou přinutí k chybám," dodal kouč.

HCB Karviná - Paříž Handball 26:26 (16:13)

Nejvíce branek: Horák 7, Sobol 6, T. Heinz 4/2, Zdráhala a Kuzo po 3 - Diaw, Sorhaindo, Mongin a Girault po 4, Spincer 3/3, Louis a Lis po 2. Rozhodčí: Eriksen, Hansen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/3. Vyloučení: 3:5. Diváci: 1200.

Další utkání skupiny H: Granitas Kaunas - Flensburg-Handewitt 26:38 (15:19).