HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 6.12.2005 | Hansel Radim

CBM Valladolid - HCB Karviná 44:25(23:13)

Karvinský pokus přivézt z Pyrenejského poloostrova nadějný výsledek dopadl katastrofálně. Házenkáři českého mistra podlehli v úvodním osmifinálovém duelu Poháru vítězů pohárů ve španělském Valladolidu vysoko 25:44 a před domácí odvetou, která je na programu příští neděli, už jejich šance na postup leží jen v oblasti teorie.

Karviná vzdorovala ofenzivní síle soupeře jen deset minut. Za stavu 7:7 ale Valladolid rozpoutal nevídanou střeleckou smršť, pod jejíž tlakem se koncepce Moravanů v mžiku zhroutila.

Španělská lavina byla k nezastavení: nezabíralo nic včetně výměny gólmanů Poura za Puteru. Domácí se skvělým pohybem a na několik přihrávek lehce dostávali ke střelbě do odkrytého prostoru.

Už v půli Karvinští ztráceli deset gólů. Ani po obrátce neměl navnaděný Valladolid dost. Z raketového tempa neslevil ani na minutu, takže jeho náskok narostl až na děsivých devatenáct gólů. Čtyřiačtyřicet gólů Baník ve své bohaté pohárové historii ještě neinkasoval.

"Něco takového jsem už dlouho neviděl. Do stavu 7:7 se hrálo v maximálním tempu, ale pak domácí přeřadili ještě o dva rychlostní stupně výš. Naprosto fantastický a úžasný výkon Valladolidu a obrovská lekce pro nás," řekl pro ČTK manažer Miroslav Pelech.

Přestože Španělé byli před zápasem jasnými favority, tak propastný rozdíl Pelech nečekal. "Jsem ještě v šoku. Jakkoliv je soupeř kvalitní a lepší, byl jsem přesvědčen, že uhrajeme lepší výsledek. Musíme doufat, že hráči si z toho vezmou motivaci a ponaučení, protože myslím, že drtivá většina z nich se s házenou v takovém podání ještě nesetkala," prohlásil Pelech.

CBM Valladolid - HCB Karviná 44:25 (23:13)

Nejvíce branek: Muratovič 12, Gull 9, Chema 7, Rentero a Ugalde po 4 - Sobol a Horák po 5, Korňan a Heinz po 3. Rozhodčí: Kücükyilmaz, Altan (oba Tur.). Sedmimetrové hody: 5/3 - 3/3. Vyloučení: 3:4. Diváci: 2000.