HCB Karviná
Reprezentace
pá 29.12.2006 | Ivo Dudek

Český tým čeká finální fáze přípravy

Po turnaji v Polsku, který naše reprezentace absolvovala těsně před Vánočními svátky, čeká národní tým další část závěrečné přípravy na MS v Německu.

Reprezentace se již v kompletním složení, tj. i s legionáři hrajícími v Německu, sejde ve středu večer v Praze (3.ledna), odkud ji druhý den ráno čeká let do Francie. Tam se na turnaji (4.-7. ledna), kde jsou družstva rozdělena do dvou skupin sejde s domácí reprezentací Francie a Katarem. Zajímavostí určitě je, že Katar naše hráče čeká i v základní skupině Mistrovství světa v Německu. Trenér Pavel Pauza s tím ale žádné starosti nemá, spíše naopak: "s tím, že se ve Francii setkáme s Katarem nemám sebemenší problém, jsem naopak rád, že máme možnost konfrontace, neboť je to pro nás neznámý soupeř a my tak budeme mít možnost zjistit jeho aktuální složení. Určitě na tom neproděláme". V podobné situaci je i domácí Francie, neboť ve druhé skupině kromě týmů Tuniska a Ivry startuje i Ukrajina, která na domácí tým rovněž čeká v základní skupině MS 2007.

Trenér Pavel Pauza se ještě krátce vrátil k Vánočnímu turnaji v Polsku, na kterém reprezentace startovala minulý týden: "samozřejmě nejsem nikterak nadšený z toho, že jsme na turnaji třikrát prohráli. Celkový dojem z naší hry ale podle mne nebyl špatný, sehráli jsme dobré zápasy, na hráčích bylo vidět, že mají za sebou jen velmi málo společných tréninků. Ve všech utkáních jsme měli dobré vstupy a nevyšly nám podle představ druhé poločasy. To přikládám menší sehranosti týmu, kdy se hráči s přibývajícím časem vraceli ke svým stereotypům z klubů".

Do Francie odcestuje čtveřice hráčů, kteří startovali v Polsku: Sobol, T.Heinz, Řezníček a Brůna. K posledně jmenovanému Pavel Pauza dodává: "Michal Brůna dostane šanci zabojovat o konečnou nominaci do Německa, neboť se ještě stále rozhoduji mezi třemi hráči. Ve Francii s námi nebude Jakub Szymanski, který se k týmu připojí 8.ledna." Po návratu z Francie čeká náš tým od 8.ledna soustředění v Nymburce odkud 12. ledna odletí na dvě přátelská utkání na Island. Pak je již čeká dlouho očekávaný start na MS.

Nominace národního týmu na turnaj ve Francii:

Štochl P. (Füchse Berlin - ), Slabý (Balingen - ) - Filip, Kubeš (oba Nordhorn - ), Brůna (Stralsung - ), Házl, Hrubý (oba Melsungen - ), Horák (Ahlener - ), Hynek (Minden - ), Jícha (Lemgo - ), Juříček, Sobol (Montpelier - ), Nocar (Chambery - ), Řezníček (Gorenje Velenje - ), Heinz T. (Karviná ), Vítek (Istres - )

Program turnaje ve Francii:

Skupina A: Francie, Česko, Katar

Skupina B: Ukrajina, Tunisko, Ivry

4.ledna
Reims: Francie - Katar
Ivry: Ivry - Ukrajina

5.ledna
Beauvais: Francie - ČR 19hod
Dreux: Ukrajina - Tunisko 19hod

6.ledna
Montigny: Ivry - Tunisko
Ivry: Česko - Katar 19hod

7.ledna - zápasy o umístění
13, 15, 17 hod

zdroj : wwww.chf.cz