HCB Karviná
Reprezentace
ne 7.1.2007 | Ivo Dudek

ČR - Katar 35:27 (8:12) - Jasné vítězství nad soupeřem ze skupiny

Ve druhém utkání na mezinárodním turnaji ve Francii nastoupili naši hráči proti celku Kataru, který nás čeká i v základní skupině Mistrovství světa v Německu. V dnešním utkání o umístění nastoupí naše reprezentace proti celku US Ivry od 15hodin.

Ivry (Francie) - Ve druhém zápase házenkářského turnaje ve Francii vyhráli čeští reprezentanti nad Katarem snadno 35:27 a ve skupině A obsadili druhé místo. O konečné třetí místo se střetnou v neděli s francouzským klubem US Ivry.

Kvůli střevní viróze dnes nemohli nastoupit Jícha a Hynek, Házl byl sice na lavičce, ale ze stejného důvodu do hry rovněž nezasáhl. Navíc po deseti minutách si Nocar podvrkl lehce kotník, takže trenér Pavel Pauza byl nucen dát více šancí hráčům ze střídačky.

Vstup do zápasu proti týmu, s nímž zahájí 20. ledna v Brémách světový šampionát, českému týmu vyšel a již v 17. minutě vedl 12:5. "Nechtěli jsme odkrýt všechny karty, přesto hned začátek souboje ukázal, že jsme schopni vyhrát vysoko," pochvaloval si Pauza. "Více šancí dostali hráči, kteří nemají jistou nominaci. Zatím ale nechci dělat žádné závěry, snad po zítřejším souboji," uvedl kouč.

Soupeř hrál prý kompletní a podle Pauzy naznačil, že bude nejslabším účastníkem skupiny. "S Katarem začínáme a věřím, že ušetříme síly na další dva těžké zápasy," dodal český trenér.

Sestava a branky ČR: P. Štochl, Slabý - Heinz 5, Brůna 6, Nocar 1, Juříček 3, Vítek 7/5, Sobol 5, Kubeš 1, Horák 1, Házl, Hrubý 3, Řezníček 1, Filip 2/1.

Zdroj: www.csh.cz

7.ledna - zápasy o umístění

13 hod Ukrajina - Katar o 5.-6.místo

15 hod ČR - US Ivry o 3.-4.místo

17 hod Francie - Tunisko finále