HCB Karviná
Zápasy
ne 25.11.2018 |

Zápas Plzeň - Nové Veselí

Zápasové menu

Byla to bitva jako řemen, na jejímž konci byl šťastnější domácí Talent, i když první půle patřil hostů z Nového Veselí. Ti těžili především z palebné síly urostlých spojek a šikovnosti tria hráčů z bývalé Jugoslávie. Od úvodního útoku byli ve vedení, plzeňští házenkáři pouze jednou srovnali, když Michal Tonar se štěstím proměnil sedmičku na 3:3. Po zbytek prvního poločasu si soupeř udržoval tříbrankové vedení, do kabin se šlo za stavu 10:13.

Ale už na konci úvodního dějství Talent vysunul obranu a to dělalo hostům problémy. A když se v prvních pěti minutách druhé půle třikrát v řadě střelecky prosadil Douda, bylo srovnáno na 14:14. Jenže Nové Veselí opět odskočilo o tři góly – 14:17. Ve 43. už ale poprvé v zápase vedli po další brance domácí 19:18, na to ještě soupeř zareagoval a srovnal na 21:21, ale pak se hostům přestalo dařit v útoku a přišla další třígolová šňůra Talentu, která zápas definitivně rozhodla. Domácí střelci se dlouho nedokázali vypořádat s výborným Schamsem v brance soupeře, ale po přestávce se rozstříleli Douda se Stehlíkem, který dal všech svým pět branek až po změně stran. U hostů byla palebná síla rozložena na více hráčů, ale v závěru druhé půle jim zvlhl střelný prach.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Tonar st., trenér Talentu-Robstav-M.A.T. Plzeň: „Čekali jsme, že to bude těžký zápas, měli jsme ze soupeře respekt. Zkraje nám to skřípalo v defenzivě. Dostávali jsme góly z deseti, jedenácti metrů. Proto jsme vytáhli obranu a to začalo velkým spojkám soupeře vadit. Navíc se dobrými zákroky chytil gólman Šmíd, to bylo znát na výsledku. Když Veselí začalo prohrávat, zlomilo je to. Ale potvrdili, že jsou na špici extraligy právem, hráli dobře.“

Pavel Hladík, trenér Sokola Nové Veselí: „My se takové zápasy musíme naučit hrát. Chceme dál zůstat v tabulce nahoře, ale musíme být koncentrovanější, nesmíme se nechat rozhodit. To bychom pak vedení neztratili. Plzeň byla trpělivější v útoku, lépe využili přesilovky. Když nás soupeř ve druhé půli rychle docvakl už to pro nás bylo těžké i fyzicky. Chtěl bych poděkovat fanouškům oběma celků, hlavně těm našim, že sem vážili cestu, ale i těm Plzeňským. Díky nim se utkání se hrálo ve fantastické atmosféře."