HCB Karviná
Zápasy
so 1.12.2018 |

Zápas Dukla Praha - Lovosice

Zápasové menu

Dukla s Lovosicemi odehrála v hale Slavie bojovný a vyrovnaný první poločas. Domácí tradičně podržel vnikajícími zákroky Tomáš Petržala, neproměňování některých vyložených šancí jim ale nedovolilo soupeři výrazněji odskočit. Za hosty se v prvních třiceti minutách střelecky dařilo především Jiřímu Motlovi a právě on dokázal dvě sekundy před přestávkou dostat míč do sítě Dukly. Stanovil tak poločasové skóre na 13:12. Ve druhé půli Dukla díky týmovému výkonu a častým ztrátám míče soupeře brzy odskočila na šestibrankový rozdíl (42. minuta 21:15), Lovosice se ale nadechly k závěrečnému náporu, když se rozchytali jejich brankáři. Do 49. minuty snížily na 23:20 a zdálo se, že poslední desetiminutovka přinese drama. To se ale nekonalo, oslabení a technické chyby Lovosicím nedovolily přiblížit se a Dukla náskok kontrolovala. Motl sice ještě chvíli před koncem snížil a na víc než dvoubrankovou prohru to hostům nestačilo. Dukla si tak poprvé v sezoně připsala domácí vítězství.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Dnes jsme zvítězili díky velkému nasazení a bojovnosti. My jsme na tuto kartu vsadili. Před zápasem jsme si dokonce dnes řekli, že nejdůležitější pro nás není výsledek. Nejdůležitější bylo, abychom přišli po zápase do šatny a každý se mohl každému podívat do očí, jestli na tom hřišti nechal všechno. A v tomhle jsme byli lepší.“

Jakub Kastner, pravé křídlo HC Dukla Praha: "My jsme už potřebovali vyhrát. Doma na Slavii jsme dosud získali akorát jeden zápas v evropském poháru, ale v lize jsme hráli špatně. Navíc jsme dnes byli oslabeni ještě o Matěje Klímu, který po zápase v Kopřivnici odstoupil a nemohl hrát. Nám už tak nezbylo nic jiného než bojovat a porvat se o vítězství i v oslabené sestavě. Tím se dá teď asi nahradit i házenkářská smůla, nebo to, že nám to nejde. Dnes jsme zkrátka asi chtěli vyhrát více než Lovosice."

Jan Landa, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „Udělali jsme hodně technických chyb, některé z nich nevynucené, a z toho plyne 28 obdržených gólů. Museli jsme s Milanem Berkou pořád střídat obrany 0:5 a 1:6. Nedařilo se nám navázat na dobrý první poločas, ten druhý poločas jsme nedokázali Duklu ubránit. Když už to vypadalo, že bychom mohli více kousat, tak jsme v rozhodujících chvílích udělali hloupý faul, šli jsme do oslabení, přidali jsme technické chyby a tím jsme Dukle nalili energii do žil."