HCB Karviná
Zápasy
st 28.11.2018 |

Zápas Frýdek Místek - Nové Veselí

Zápasové menu

12. kolo Strabag Rail extraligy začalo televizním utkáním mezi Pepino SKP Frýdek-Místek a TJ Nové Veselí. Diváci, kteří se na zápas přišli podívat nebo jej sledovali u televizních obrazovek, se rozhodně nenudili. Od úvodu viděli střetnutí s vysokým nasazením na obou stranách. Domácí začali s patřičným respektem. V 6. minutě přišli o Dalibora Mynáře, který uviděl od rozhodčích přímou červenou kartu. Tento moment však Frýdecko-Místecké patřičně vyburcoval. Potvrdili zlepšující se formu z posledních kol a ve 13. minutě vedli už 6:2. Hosté, kteří byli mírným favoritem celou dobu tahali za kratší konec. Dvakrát sice dokázali snížit na rozdíl dvou gólů, nejprve na 9:7, poté i na 10:8. Po první půli však měli domácí tříbrankový náskok, když vedli 11:8.

Frýdku-Místku lépe vyšel i vstup do druhého poločasu. Po čtyřiceti minutách dokonce vedl rozdílem šesti gólů 18:12 a v tu chvíli to vypadalo na to, že střetnutí definitivně rozhodli ve svůj prospěch. Hosté se však nevzdali a dokázali duel ještě zdramatizovat. Nejblíže k vyrovnání byli pět minut před koncem, když prohrávali už jen o jednu branku. Domácí tým však závěr utkání zvládl a dalšími třemi trefami si zajistil už čtvrté extraligové vítězství v řadě.

Výhra v poměru 23:19 jej posunula už na 5. místo. Nové Veselí, které zůstalo na 15 bodech, je stále třetí. 

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jiří Kekrt, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Diváci, kteří se na utkání dívali, ať už v hale nebo doma u televize, viděli velice dramatický zápas od začátku do konce. Ten byl hodně kvalitní na poměry české ligy. Do střetnutí jsme šli s hodně velkým respektem. Hosté prokázali svou kvalitu. Praktikují určitý herní styl, od kterého neustupují a je třeba říct, že jim funguje. Je fakt, že zahodili hodně šancí, ale to samé se dá říct i o nás, takže v tomto ohledu to bylo vyrovnané. Potvrzují se má slova, že pokud nám zachytá gólman tak, jak si to představujeme, můžeme hrát s absolutně každým. Musím ale pochválit celé družstvo za to, že jsme zahráli koncentrovaně. Jsem moc rád, že v době, kdy hosté snížili na rozdíl jediného gólu, jsme nezpanikařili a dokázali jsme opět střetnutí dostat tam, kam jsme chtěli.“

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Dneska jsme neměli den, protože jsme spálili šancí asi na tři zápasy, které běžně máme. Vít Pyško v brance Frýdku-Místku byl dneska fantastický. Tento výkon si schoval na televizní utkání, protože taková čísla jinak v extralize nemá. Bylo to však dané i tím, že jsme střelbu neřešili chytře. Věděli jsme, že Frýdek-Místek je silný v útoku. Chtěli jsme ho stlačit pod pětadvacet gólů, což se nám povedlo. V posledních zápasech dával kolem pětatřiceti gólů, my jsme ho dnes stáhli na třiadvacet. Když ale ani na takový počet ubráněných gólů nedokážeme vyhrát, tak jsme smutní, protože v obraně jsme obstáli, ale v útoku jen částečně. Proto blahopřeju Frýdku k tomu, že zaslouženě vyhrál. Velký podíl na tom měl skvěle chytající Vít Pyško. Vždycky, když jsme se dostali do kontaktu, tak jsme neproměnili dvě šance. Navíc jsme špatně sehráli přesilovky. Čtyři jsme snad dokonce prohráli. To byl také jeden z hlavních důvodů, proč jsme dnes nedokázali vyhrát.