HCB Karviná
Zápasy
so 8.12.2018 |

Zápas Jičín - Lovosice

Zápasové menu

Na programu 13. kola házenkářské Strabag Rail Extraligy dnes byla celkem čtyři utkání, v jednom z nich narazili jičínští hráči na tým z Lovosic. Bilance obou týmů nasvědčovala, že se bude jednat o velmi vyrovnané utkání. Jičínským patřila 6. příčka tabulky s třinácti body, Lovci v této sezóně získali 12 bodů a byli osmí. Vyrovnané utkání bylo k vidění do 15. minuty prvního poločasu, poté se do vedení dostali hráči jičínského Ronalu (9:6). Ti postupně svůj náskok navýšili až na rozdíl 6 branek, Lovci se ale nevzdali, do konce poločasu ještě zabojovali a do kabin v poločasové přestávce odcházeli s mankem 3 branek (14:11). Do druhého dějství vstoupili lépe jičínští hráči, kteří, ačkoliv začali v oslabení, dokázali svůj náskok navýšit na pět branek (17:12). Hostům se ve druhém poločase nedařilo na útočné polovině, jejich šance likvidoval skvěle chytající Filip Veverka. Deset minut před koncem poločasu se Jičínští dostali do desetibrankového vedení. Lovosice potvrdily, že venkovní zápasy jim v letošní sezóně nejdou. Jičínští házenkáři zaslouženě vyhráli, po většinu utkání měli navrch a po zásluze berou dva body. Za zmínku stojí výkony obou gólmanů - na straně jičínských Filipa Veverky, na straně lovosických Jana Hrdličky.

 

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Petr Mašát, trenér HBC Jičín: „Jsme strašně rádi, že jsme těžké utkání proti zkušenému týmu z Lovosic zvládli. Po dvou zbytečných porážkách jsme se museli dostat na nohy a samozřejmě jsme rádi, že to se povedlo. Pochvala pro každého hráče, který byl dnes na hřišti, co jsme si řekli, to kluci plnili. Jakmile se nám dařilo, tak nám rostlo i sebevědomí a společně s diváky a srdíčkem, které se tomu přidalo, to bylo krásné utkání. Pro nás jsou to strašně důležité body před zápasem s Duklou a před vánoční přestávkou. Veliká spokojenost.“

Jiří Drbohlav, pivot HBC Jičín: „Já jsem v první řadě rád, že se nám to podařilo zlomit po těch nepovedených zápase. Na tréninku jsme si řekli, že to musíme hodit za hlavu a zase začít bojovat jako tým, což se nám povedlo. Dnes jsme navázali na zápasy, ať už pohárový zápas s Plzní nebo zápas se Zubřím, a zase nám branku zavřel Filip Veverka, což nám hrozně moc pomůže. Když víme, že když je nějaká střela ze střední vzdálenosti, tak ji Filip chytí. Dnes jsme také proměňovali dost šancí, což nám opravdu hodně pomohlo.”

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Samozřejmě bych chtěl pogratulovat jičínským klukům k zisku dvoum bodů. Za nás vidím největší problém v proměňování šancí, kdy jsme na křídlech nebyli schopni překonat Filipa Veverku. Náš druhý nešvar je, že jakmile přestaneme dávat góly, naše energie i vzadu jde dolů a zrovna tady v Jičíně se zápasy potom hrozně těžce obrací, jakmile necháte jičínské hráče dostat na koně.”

Jan Hrdlička, brankář HK FCC Město Lovosice: „Dneska si to rozhodně zasloužili více a více bojovali. Za výhrou šli více a dneska jsme zase neproměňovali. To nás položilo, protože s 23 brankami se špatně vyhrává všude, i doma. To je strašně málo za 60 minut.“