HCB Karviná
Zápasy
so 26.1.2019 |

Zápas Kopřivnice - Brno

Zápasové menu

V 15. kole házenkářské Strabag Rail Extraligy přivítala Kopřivnice na domácí palubovce tým Brna. Skvělý vstup do utkání zažili v rozpálené domácí hale kopřivničtí házenkáři, kteří na svého soupeře vlétli a i díky několika zákrokům gólmana Žingora brzy získali šestibrankový náskok. Po úvodních patnácti minutách hry Kopřivnice vedla poměrem 10:4. Do konce prvního poločasu ale hosté manko dokázali stáhnout a o přestávce dělily oba celky jen tři branky 15:12. Po pěti minutách druhého poločasu dokonce Brno sahalo po vyrovnání (16:15). Domácí však těsný náskok uhájili a naopak začali své vedení znovu pomalu navyšovat. Po deseti minutách se Kopřivnice dostala do vedení 21:17. Brno se však dokázalo vrátit do těsného kontaktu se soupeřem a ve 44. minutě srovnat. Jedenáct minut před koncem zápasu se dokonce Brno dostalo poprvé v zápase vedení, které dokázalo vypracovat až na tříbrankový náskok. Kopřivnice podpořená skvělými zákroky Petra Chalupy však dokázala po tříbrankové šňůře srovnat a na světelné tabuli tak panovalo v závěrečných minutách vyrovnané skóre, které vydrželo až do poslední vteřiny zápasu. Utkání tak skončilo remízou a došlo na dělbu bodů. 

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Čejka, odpovědný vedoucí SKKP Handball Brno: „Vstoupili jsme do zápasu strašidelně. Asi jsme si mysleli, že pokračuje ještě zimní přestávka a domácí nás trestali rychlými brankami. Domácí si dokázali vybudovat celkem solidní náskok. Ve dvacáté minutě však přišel na hřiště Viktor Hastík, který podstatně změnil tvář družstva. Začali jsme se prosazovat v útoku a Viktor dodal sebevědomí i ostatním hráčům. Od dvacáté minuty jsme začali stahovat náskok a nakonec se nám podařilo překlopit utkání na svou stranu. Bohužel jsme nakonec díky výborným zákrokům brankáře Chalupy nedokázali proměnit šance a stálo nás to bod, i když pro nás je bod zlatý. Doufáme, že naše výkony porostou a získáme více bodů než na podzim."

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH Kopřivnice: „Souhlasím s tím, že v prvním poločase jsme do dvacáté minuty hráli přesně to, co jsme měli hrát. Bylo to s kolektivním nasazením a bojovností. Takhle by měl náš obraz hry vypadat. Potom jsme nepochopitelně vypli a přestali jsme bojovat. Kromě dvou minut, kdy Marek Bukovský v obraně zvedl celou halu, jsme předvedli absolutně odevzdaný výkon. Já jsme opravdu nespokojený s výkonem a nikdy nebudu akceptovat, aby takhle Kopřivnice hrála a ještě před vlastními diváky. Souhlasím s tím, že obrat nastal příchodem Viktora Hastíka, kdy Brno hrálo 7:6. Nicméně to byly stále opakující se akce, na které jsme upozorňovali a byli jsme připraveni. Byla to jenom hloupost obránců, že k tomu stále docházelo. Za mě rozhodně velká nespokojenost.“