HCB Karviná
Zápasy
so 2.2.2019 |

Zápas Jičín - Litovel

Zápasové menu

 Zápas začal poněkud chladně, na obou stranách kralovali zejména brankáři. Jičínští hráči dělali spoustu technických chyb, které Litovel tvrdě trestala. Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči jičínského Ronalu, kteří zlepšili svůj výkon, začali proměňovat šance a ve 40. minutě dokázali Litovli odskočit na rozdíl sedmi branek (21:14). Hráči Litovle ve druhém poločase doplatili na spoustu technických chyb a vyloučení. Body tak zůstaly na palubovce Jičína.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Petr Mašát, trenér HBC Jičín: “Já bych rád pogratuloval Litovli k výkonu v prvním poločase. My jsme našim hráčům říkali, že Litovel předváděla dobré výkony na konci podzimu a že díky porážce Lovosic přijede s určitým sebevědomím a apelovali jsme na hráče, aby k tomu zápasu přistupovali opravdu zodpovědně. Myslím si, že se za první poločas se musíme omluvit divákům, protože jsme dělali spoustu technických chyb, které Litovel trestala. Samozřejmě jsme si k výkonu řekli něco o poločase v šatně a ten výkon šel trošku nahoru. Pokud ale chceme pomýšlet na lepší postavení v tabulce a vzhledem k play-off, tak se musíme vyvarovat takovým výpadkům, jaký jsme měli v prvním poločase.”

Libor Horut, spojka HBC Jičín: „My jsme do prvního poločasu nastoupili přesně tak, jak jsme si řekli, že do něj nesmíme nastoupit. Poté, co v kabině bylo o poločase docela dusno, jsme zlepšili výkon v poločase druhém a začali jsme dávat jednoduché branky, oba golmani nám dobře zachytali, celkově se nám začalo dařit a zlepšeným výkonem jsme vyhráli.”

Ivo Vávra, trenér TJ Tatran Litovel: „Rád bych poblahopřál domácím k zisku bodů. My jsme se na utkání připravovali s cílem navázat na zlepšený výkon, který jsme předvedli proti Lovosicím. Dnes tam bohužel nebylo nasazení, bojovnost, ani srdíčko. Domácímu týmu jsme ulehčili situaci, protože jsme dělali spoustu technických chyb. Sami jsme jičínské posadili na koně a bohužel Jičín je tak zkušený manšaft, že toho využil a celý druhý poločas nám nedal šanci. V prvním poločase dělal Jičín spoustu technických chyb, které jsme dokázali využít, ale ve druhém poločase jsme jim to vrátili a ty chyby dělali my. Myslíš si, že domácí vyhráli zaslouženě, protože byli lepším týmem. My jsme dnes nebojovali.”

Štencl Jiří, pravé křídlo Tatranu Litovel: „V první půlce to z naší strany nebylo úplně špatné a v poločase jsme si dokonce řekli, že do toho druhého musíme nastoupit naplno. Ale v prvních deseti minutách druhého poločasu jsme vlastně Jičínu darovali vítězství.”