HCB Karviná
Zápasy
so 2.2.2019 |

Zápas Lovosice - Nové Veselí

Zápasové menu

První bod ztratili Lovci na domácí palubovce a obralo je o něj v dnešním dramatickém duelu výborně hrající Nové Veselí. Zápas s precizními obranami i kvalitními výkony brankářů na obou stranách od první minuty nepostrádal náboj a bojovnost. Ve čtvrtině utkání se Lovci ujali vedení 6:3, které čtyřmi góly v řadě otočili ve svůj prospěch veselští hráči na 6:7. Zbytek poločasu byl naprosto vyrovnaný a o remíze 11:11 rozhodl Jakub Štěrba brankou v posledních vteřinách první půle. Do druhého poločasu vstoupili domácí lépe a znovu získali vedení 14:11. Hostující celek znovu snížil na rozdíl jediné branky a drama pokračovalo až do samého konce. V 57. minutě vedli Lovci 21:20 a měli možnost svůj náskok navýšit. Technická chyba ale poskytla šanci hostím, kteří srovnali na 21:21 a nejlepší střelec Nového Veselí Sekulić padesát vteřin před koncem překlopil vedení na stranu týmu z Vysočiny. O konečné dělbě bodů rozhodla proměněná sedmička pro změnu nejlepšího střelce domácích Václava Klimta. Nové Veselí se tak znovu přiblížilo k jistotě play-off, domácí Lovci přišli o první bod z vlastní palubovky.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Takhle vyrovnané a kvalitní utkání jsme dlouho nehráli. Viděli jsme na obou stranách výborné výkony gólmanů, bojovné obrany, který si nedaly nic zadarmo. Mne samozřejmě mrzí úsek, kdy jsme odskočili na vedení tří branek a nepodařilo se nám i přes šanci jít na čtyři. Soupeř se dvěma rychlými góly dotáhl. I když jsme to byli my, kdo vyrovnával, tak to byla asi spravedlivá remíza. Pro nás je bod velká ztráta, asi stejně velká jako zisk pro Veselí. Blahopřeji soupeři k výbornému výkonu. My se nemáme za co stydět, všichni nechali na hřišti vše."

Jan Hrdlička, brankář HK FCC Město Lovosice: „Makali jsme celých šedesát minut, vedli jsme o dva góly a mohli jsme v útoku zvýšit. Bohužel jsme vyprodukovali dvě technické chyby za sebou a soupeř toho využil. Na konci jsme pak se štěstím dotáhli na remízu, ta je pro nás velkou ztrátou."

Pavel Hladík, trenér Sokol Nové Veselí: „Viděli jsme nadprůměrné utkání extraligy, ve které oba týmy, minimálně musím mluvit za nás, předváděli hru na hranici svých možností. Zápas se divákům musel líbit. Lovosice jsou doma hrozně silný, byly výborně připravený a návrat Landy jim dodal energii. Jsem rád, že jsme udrželi taktiku až do konce, což se nám v závěru vyplatilo. Tahle remíza je pro nás velký vítězství a tenhle bod bude možná rozhodující pro celé vítězství a moc si jej vážíme."

Nikola Sekulić, pivot Nového Veselí: „Gratuluji domácím k výbornému zápasu. Bylo to těžké utkání, obrany fungovaly na obou stranách super. Jsem moc šťastný, že jsme tu získali důležitý bod do play-off. Bojovali jsme až do konce, všichni spolu."