HCB Karviná
Zápasy
so 9.2.2019 |

Zápas Kopřivnice - Lovosice

Zápasové menu

V duelu 17. kola házenkářské Strabag Rail extraligy odehráli kopřivničtí házenkáři s Lovosicemi před výtečnou kulisou domácích fanoušků velice bojovný a vyrovnaný první poločas. Dramatický souboj, v němž si Kopřivnice dokázala najít v první patnáctiminutovce cestu ke dvoubrankovému náskoku, zvládli hosté o pár minut později srovnat na 7:7. Oba celky se následně dokázaly vystřídat v nejtěsnějším vedení. V závěru první půle však byli nakonec úspěšnější domácí, kteří odcházeli o poločase do kabin s nejtěsnějším náskokem jediné branky (15:14). Ve druhé půli Kopřivnice díky vynikajícímu týmovému výkonu, který byl podpořený výbornými zákroky domácího brankáře Marka Žingora, odskočila s nástupem 41. minuty na rozdíl pěti branek 22:17. Kopřivničtí házenkáři pokračovali v nastaveném výkonu a dokázali si náskok pohlídat. Utkání nakonec skončilo zaslouženým vítězstvím domácích v poměru 30:23.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH Kopřivnice: „Viděl jsem to jako těžký zápas, který bude vyrovnaný, což se nakonec potvrdilo. Do 35. minuty se hrálo nahoru dolů a utkání bylo dramatické. Následně se nám ale podařilo odskočit do čtyř až pětibrankového rozdílu a to rozhodlo. Dokázali jsme si náskok udržet a já jsem opravdu velice spokojený. Jsem rád, že mančaft v dnešním utkání bojoval od první do poslední minuty. Takhle by to mělo vypadat. Kluci dneska odvedli bojovný výkon a musím je pochválit."

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „V první řadě bych chtěl poblahopřát Lubovi a celému týmu k zaslouženému vítězství. Kopřivnice hrála po celých šedesát minut konstantně a bez větších chyb. Nám se stal osudným okamžik, kdy jsme za stavu 18:17 udělali tři nebo čtyři technické chyby a pustili jsme domácí do vedení o pět branek. Kopřivnice si pak už dokázala zápas pohlídat. Nám už šla pak dolů psychika a skončilo to zaslouženým vítězstvím domácích."