HCB Karviná
Zápasy
so 2.3.2019 |

Zápas Jičín - Frýdek Místek

Zápasové menu

Pěkná házenkářská podívaná byla dnes k vidění ve zcela zaplněné jičínské hale, ve které se proti sobě v rámci 20. kola házenkářské Strabag Rail Extraligy utkali házenkáři jičínského Ronalu a celek SKP Pepino Frýdek-Místek. Zápas tabulkových sousedů vyzněl výrazně lépe pro domácí tým, který si počínal velice suverénní obranou, kterou podtrhoval skvěle chytající Veverka a výborný výkon Martina Kovaříka, který Frýdku nastřílel 6 branek. Naopak Frýdecko-místečtí doplatili na spoustu technických chyb, nedůslednost v obraně a neproměňování brankových příležitostí, což přineslo jičínským házenkářům důležitý dvoubodový zisk v boji o play-off.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „Věděli jsme, že nás v naší situaci nečeká nic lehkého. Nevydařilo se nám utkání v Novém Veselí, doma s Kopřivnicí jsme také prohráli a navíc se nám zranila spousta hráčů. V Plzni jsme dostali doslova nakládačku a tak jsme věděli, že tento zápas musíme zvládnout. Před zápasem jsme si s klukama řekli, že dnes už je to v podstatě zápas play-off a jsem rád, že hráči, kteří měli spoustu zdravotních problémů, tak se do toho dokázali dostat zase zpátky. Jsem rád, že jsme dokázali ustát ten záčatek, kdy se skóre přelévalo ze strany na stranu a bylo tam spoustu technických chyb. My jsme stabilizovali jsme výkon, měli jsme důraznou obranu, Filip přidal nějaké zákroky a stáhli jsme i technické chyby. Jsem rád, že jsme podchytili i začátek druhého zápasu a poté si to už jenom pohlídali. Dostali jsme Frýdek pod tlak v postupném útoku a proto panuje z mé strany veliká spokojenost, že jsme tento zápas zvládli a potvrdili jsme si tím play-off.”

Jiří Groh, spojka HBC Ronal Jičín: „Po sérii třech porážek jsme za každou cenu potřebovali tři body, což se nám podařilo. Relativně se nám dařilo dodržet pokyny, které jsme si před zápasem řekli v šatně. Měli jsem soupeře dobře nastudovaného z videa. Bojovalo se. Dařilo se nám v útoku i v obraně oproti minulých utkání a vyšlo nám to.”

Adam Gřešek, pivot Pepino SKP Frýdek-Místek: „Gratuluji Jičínu k vítězství. Podle mě to bylo hlavně způsobeno naší zbrklostí v útoku, vůbec jsme nehráli svoji hru. Měli jsme spoustu technických chyb, a to takových, že jsme přímo nahrávali soupeřovi. Potom nedůslednost v obraně, kdy jsme schopni bránit dlouhou dobu a poté najednou proskočí hráč Jičína. V útoku jsme neproměňovali šance, ani z pivota, ani z křídel. Nebylo to od nás dnes úderné v útoku.”

Jiří Kekrt, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Chci pogratulovat domácím k zaslouženému vítězství. Jsem zklamán výkonem našeho družstva. Ukazuje se, že v tomto složení, ve kterém nyní jsme, ještě neumíme vyhrávat. V první půli jsme hodně chybovali v obraně a celkově jsme zahráli pod své možnosti, zejména v útoku. Nehráli jsme svůj herní styl a zahazovali jsme spoustu brankových příležitostí. K tomu 16 technických chyb oproti 9 domácích, to je také rozdíl, který hovoří k tomuto výsledku."