HCB Karviná
Zápasy
so 19.10.2019 |

Zápas Kopřivnice - Maloměřice

Zápasové menu

Maloměřice dokázaly s Kopřivnicí držet krok do 20. minuty prvního poločasu (12:9), pak se začal projevovat rozdíl v síle obou týmů, kdy si domácí celek dokázal do poločasové přestávky vybudovat šestibrankový náskok (18:12). Ve druhém poločase se kopřivnický brankostroj rozjel naplno a domácí již v desáté minutě vedli rozdílem devíti branek. Maloměřice nedokázaly Kopřivnici přibrzdit ani ve zbytku zápasu a kopřivničtí házenkáři tak nakonec vyhráli přesvědčivě 35:23. 

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice Brno: „Chtěl bych nejprve pogratulovat domácím k zasloužené výhře. Myslím si, že dnešní utkání rozhodl první poločas, ve kterém výborně zachytal brankář Žingor. Bohužel jsme ztroskotali v koncovce. Myslím si, že se nám dařilo v postupném i rychlém útoku, ale rozhodující bylo, že jsme nedokázali proměnit šance. Tím pádem narostl rozdíl ve skóre. V dnešním utkání se nám podařilo eliminovat hrozbu střeleckých spojek a zakončení z dálky, ale na druhou stranu domácí převedli silný postupný útok a dokázali velice dobře dohrávat až do krajních křídel, takže většina útoků končila z náskoku, což je pro brankáře velice těžké. Tedy na jednu stranu to byl úspěch, ale na druhou stranu nám tohle nefungovalo. Nedokázali jsme Kopřivnici donutit k větším chybám a neproměnili jsme spoustu příležitostí, kterých bylo hodně."

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH ISMM Kopřivnice: „Pro nás to byl psychicky těžký zápas, protože namotivovat se na utkání, ve kterém jste papírovým favoritem, není jednoduché. Na to jsme celkem apelovali a do toho jsme začali ještě trénovat nové prvky, které jsme chtěli vyzkoušet dnes i v Českém poháru. Nemáme to úplně aplikované tak, abychom to byli schopni vytáhnout a třeba použít v dalším zápase na Dukle. Nicméně za mě spokojenost s dnešní bojovností týmu. Myslím si, že nám hodně pomohl Marek Žingor, který vychytal snad deset vyložených šancí, do kterých se soupeř dostal a mohl odskočit. Na konci jsme mohli nechat zahrát celou lavičku, za což jsem strašně rád, protože většina zápasů je vyhrocených až do koncovky, kdy to odehrajeme třeba v osmi nebo devíti lidech. Bylo mi sympatické, že soupeř se v dnešním utkání nevzdal a hrál celých šedesát minut pěknou a běhavou házenou. Maloměřice hrály fér a bez zákeřných zákroků, myslím si, že pěkná házená a držím palce, aby se dále zlepšovaly."