HCB Karviná
Zápasy
so 16.11.2019 |

Zápas Jičín - Maloměřice

Zápasové menu

Utkání desátého kola házenkářské STRABAG Rail Extraligy mezi Jičínem a nováčkem SHC Maloměřicemi bylo velmi bohaté na branky. Skóre utkání otevřeli hosté, kteří se velmi krátce po úvodním hvizdu dostali do dvoubrankového vedení. Poté převzali zápas do svých rukou Jičínští, kteří se opírali o výborné zákroky Filipa Veverky. Do konce první půle si hráči jičínského Ronalu vypracovali pětibrankový náskok. I druhý poločas patřil domácím házenkářům, kteří na palubovce jasně dominovali. Hosté dopláceli na neproměňování šancí a na velké množství technických chyb, které jičínští házenkáři přísně trestali.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Vít Musil, trenér SHC Maloměřice Brno: “Gratuluji domácím k vítězství. Musím říct, že dnes předvedli velmi kvalitní výkon. Tlačili nás, ždímali a nám bohužel docházely síly. Doufali jsme, že bychom mohli mít na konci kondiční převahu, ale vůbec se to nestalo a my jsme naopak měli co dělat, abychom zápas dohráli. Dnes se nám určitě nedařilo zdaleka to, co jsme chtěli. Věděli jsme, že na jičínské palubovce nemáme co ztratit, že sem jedeme zkusit zabojovat o body a překvapit, ale za těch okolností, ve kterých jsme se ocitli, by to byl nadlidský výkon. Dnes jsme bohužel museli jsme hrát na pět spojek, ale hodně nás ovlivnilo zranění Filipa Junga, který se zranil již při rozcvičce. Na jeho výkonu to bylo hodně znát, nebyl tak sebejistý a byl omezený. Ve druhém poločase se díky úsílí, které do toho dal, odrovnal úplně. Utkání se určitě lámalo, ve chvíli, kdy jsme prohrávali o čtyři branky a nedávali jsem vyložené šance. Nedali jsme tři sedmimetrového hody za stavu, když jsme prohrávali o pět. To jsou věci, které vás položí. My se snažíme se hrát nestandardní postupný útok, hrajeme to na sedm hráčů a dnes nám to šlo nejhůř ze všech pokusů, které jsme měli, což odpovídá i počtu branek, které domácí snadno vsítili. Nicméně víme, že nás tyto situace budou posouvat a dál a chtěl jsem, aby dnes naši hráči ustáli tlak, kdy už bylo v podstatě po zápase. Dnes vyhrál lepší tým, na který my jsme nebyli dostatečně silní a dostatečně připravení.”

Jan Ipser, pivot SHC Maloměřice Brno: “Gratuluji domácím k vítězství. Musím říct, že dnes předvedli velmi kvalitní výkon. Celý zápas nás tlačili. Byli výborní a rychlí na nohách. My jsme hráli vytaženou obranu, kde nás Jičín rozebral. Nejvíce jsme ztroskotali na neproměňování vyložených šancí."

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: “Děkuji za gratulaci. Pro nás jsou to cenné a řekl bych povinné body. Pokud chceme pomýšlet na play-off, tak nám nezbývalo nic jiného, než zvítězit. Chtěli jsme také potěšit diváky po těch našich nevydařených předchozích zápasech dobrou hrou v obraně i v útoku, což se nám v prvním poločase moc nedařilo. Nedokázali jsme se vyrovnat Maloměřicím ve spolupráci spojka - pivot a nedokázali jsme proměňovat šance. Na hru sedm proti šesti jsme se připravovali, ale máme k tomu veliký respekt. Druhý poločas jsme se zlepšili v obraně, ale pořád tam máme mezery, ve kterých se musíme zlepšovat. Za nás povinné vítězství, ale do utkání ve Frýdku se musíme zlepšit v několika aspektech."

Martin Miĺko, pivot HBC Ronal Jičín: “První poločas byl z naší strany žalostný. Nefungovala komunikace, buďme rádi za Filipovi zákroky, jelikož si myslím, že poločas mohl být s přehledem remízový. Máme se z čeho poučit, další utkání nás čeká ve Frýdku, který nás za tyto nedostatky potrestá a pokud budeme chtít dva body, tak obranu musíme bezpodmíněčně zlepšit. Ve druhém poločase nastalo zlepšení, komunikace začala fungovat, začali jsme dávat rychlé a snadné góly. Jsem spokojený s náším výkonem ve druhém poločase.”