HCB Karviná
Zápasy
so 14.12.2019 |

Zápas Jičín - Nové Veselí

Zápasové menu

Velmi bojovné utkání bylo dnes k vidění na palubovce Jičína, který přivítal celek Nového Veselí. Úvod zápasu patřil domácím, kteří si rychle vytvořili dvoubrankový náskok. Úsek od 15. do 25. minuty ale patřil Novoveselským, kteří se zejména skvělým výkonem Sekuliče, dostali do čtyřbrankového vedení. Domácí zabojovali a dokázali snížit stav utkání na poločasových 14:16. Po první půli, kterou lépe odehráli hosté, přišla druhá, ve které byl takticky lepším týmem Jičín. Hráči jičínského Ronalu bleskově stáhli vedení Nového Veselí a skóre utkání otočili ve svůj prospěch. V momentě, kdy měli hosté možnost vyrovnání, neproměnili své šance a dělali mnoho technických chyb. V závěru zápasu si tak Jičínští udržovali drobný náskok a utkání dotáhli do vítězného konce. Za nejtěsnější možnou výhru si Jičín připisuje velmi cenné dva body.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Blahopřeji domácím k vítězství. Musím říct, že je to zasloužené, jelikož my jsme na konci udělali hodně chyb. Nechci se na to vymlouvat, ale zápas s Plzní nás v pohárovém utkání stál mnoho sil. Věděli jsme, že dnes to bude velmi těžké utkání. Jičín držel dobré tempo hry, aby nás to stálo hodně sil a my už jsme na konci došli. Ani přes morální snahu jsme utkání ke konci nedokázali korigovat. Nejtěžší moment byl v prvních patnácti minutách první půlky, kde jsme dali pouze dva góly a úplně jsme odešli. Je to pro nás ztráta, chtěli jsme tady vyhrát a mysleli jsme, že na to máme, ale bohužel jsme udělali hodně chyb, a proto po zásluze vyhrál Jičín. Jedeme dál, ještě je spoustu kol do konce. Musíme se dát dohromady, příští týden jedeme do Hranic a tam ty body už ztratit nemůžeme.“

Adrian Šimovček, brankář TJ Sokol Nové Veselí: „V první půlce utkání se nám dařilo jak v útoku, tak v obraně, ale ve druhé půlce bylo znát, že máme v nohách pohárový zápas. Na konci utkání už jsme neměli síly, abychom utkání otočili ve svůj prospěch.“

Petr Mašát, trenér HBC Ronal Jičín: „Děkuji za gratulaci. Samozřejmě jsme věděli, jaký náročný program má tým Veselí. Sázeli jsme na to a jsem moc rád, že jsme Veselí nedali další dárek k Vánocům. Řekli jsme si, že dnes urveme body za každou cenu. A jsem moc rád, že jsme to dokázali, protože jsme si uvědomovali kvality spojek Nového Veselí a jejich skvělé spolupráce s pivotem. Na to jsme museli najít odpověď, což se nám podařilo. Lépe jsme zvládli vstup do druhého poločasu, kde jsme stáhli technické chyby, což je velké plus oproti minulým utkáním. Jsem rád za celý klub, za fanoušky, za hráče, že jsme toto utkání zvládli. Tabulka je rozdělená, Veselí je v jiných vodách, my jsme v jiných vodách a pro nás jsou tyto dva body strašně důležité. Doufám, že nám nalejí sebevědomí do dalšího utkání v Kopřivnici, kde samozřejmě máme zkušenost s vítězstvím. Věřím, že kluci dnes načerpali sebevědomí a že tam vyhrajeme."

Martin Kovařík, spojka HBC Ronal Jičín: „Pro nás to byl hrozně důležitý zápas. Věděli jsme, o co hrajeme a že už nemáme kam couvnout. Jsem moc rád, že se nám to podařilo zvládnout. V prvním poločase se nám nedařilo ubránit pivoty. Věděli jsme o síle Veselí, o jejich programu. Klíčový pro nás byl začátek druhé půle, kde jsme dokázali stáhnout dvoubrankovou ztrátu Veselí a dostat se do vedení. To nám vlivo energii do žil. Poté už to byl souboj o každý balón ve skvělé divácké kulise. Na konci se skutečně projevil náročný program Veselí a jsem opravdu moc rád, že jsme to zvládli. Doufám, že nám toto utkání pomohlo do posledního zápasu v Kopřivnici a dokážeme tam zvítězit."