HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 13.5.2007 | Ivo Dudek

1. finále HCB OKD Karviná - HC Dukla Praha 23 : 17 (12:6)

První zápas finálové série extraligy našim hráčům vyšel a porazili Duklu 23:17. Ujali se tak vedení v sérii 1:0. Druhý bod mohou přidat již dnes v 17 hodin. Utkání bylo dramatické se správnou atmosférou. Přijďte všichni podpořit naše hráče i dnes, určitě nebudete litovat ! Fotky jsou ve fotogalerii.

Začátek utkání byl opatrný a oba týmy spoléhaly spíše víc na obranu. Dukla se sice ujala vedení gólem Šika hned v první minutě, ale to bylo na dlouho z její strany vše. Naši hráči pomalu ale jistě navyšovali vedení díky přesně zakončeným brejkům Jirky Kubise a trefám Andreje Kuza. Dukla se trefila podruhé až v 16. minutě a to díky proměněné sedmičce, kterou střílel Vraný. Do té doby všechny její pokusy buď zachytila naše tvrdá obrana nebo výborně chytající "Nemo". Pokud i ten byl na střelu krátký, trefovali pražané pouze tyč. Ve 20. minutě byl stav 8:2 a tento náskok jsme drželi s menšími výkyvy v podstatě až do konce.

Nástup do druhé půle vyšel mírně lépe hostům, kdy stáhli náskok našich na 13:9 a stříleli sedmu. Do naší branky nastoupil Tomáš Mrkva a proti němu Brabec. "Mrkvič" tuto sedmičku skvělým zákrokem kryl a místo snížení náskoku na pouhé dvě branky, jsme soupeři zase utekli na 16:9 a o osudu zápasu bylo v podstatě rozhodnuto.

Hrál se tvrdý zápas plný soubojů na hraně pravidel. Naši hráči nezaostali v tvrdosti za hráči Dukly a nedali si nic líbit. V utkání byly k vidění tři ČK a 10 dvouminutových trestů. Emoce pracovaly na obou stranách palubovky a atmosféra houstla i v hledišti, kam se dostavila po delší době dobrá návštěva a vytvořila tu pravou kulisu, patřící k takto důležitému zápasu. Věřím, že i dnes přijde dost lidí a bude zase skvělá atmosféra.

Sled branek : 0:1, 5:1, 5:2, 8:2, 9:3, 10:5, 12:6, 13:7, 13:9, 16:9, 18:11, 19:12, 20:13, 22:15, 23:17.

Hlasy trenérů : Trenér Baníku OKD Jiří Kekrt byl po zápase spokojen s výsledkem, ale ne ofenzivní fází svého celku. „Pravá strana nám dnes hrála daleko lépe než levá. Divácky to bylo zajímavé utkání, ale z hlediska taktiky a kvality zase takovou úroveň nemělo, i když náboj tomu nechyběl. Především padalo málo gólů,“ mínil Kekrt. Souhlasím. My jsme dnes v obraně obstáli, ale v útoku vyhořeli. Měli jsme nějakou naději za stavu 13:9 pro Karvinou, kdy tam byly naše šance, ale když jsme neproměnili ani je, Baník nás potrestal a zaslouženě zvítězil,“ rekapituloval sobotní duel kouč Pražanů Pavel Pauza.

Sestava HCB OKD Karviná :Marjanovič, Mrkva, Bednařík 2, Plšek 1, Kuzo 8/3, Heinz 3, Indjič 1, Zdráhala 3, Mrózek 1, Kružík 1, Kubis 3, Korňan, Rachač.

Sestava HC Dukla Praha : Kurial, Pristaš, Weigner, Landa, Chroustovský 3, Naimann, Šik 4, Kotrč, Rams 1, Vraný 1/1, Škvařil 1, Zelený, Lehocký, Brabec 7.

Rozhodčí : Kohout, Novák.
Sedmičky : 3/3 - 1/0.
Vyloučení : 5 - 5, ČK : Korňan, Kuzo - Vraný. Diváci 1000.