HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 26.5.2007 | Ivo Dudek

Kdo získá letos Český pohár?

O tomto víkendu nás čeká vyvrcholení Českého poháru pro letošní sezónu. Do jeho finální fáze se probojovala čtyři nejlepší družstva, která se mezi sebou utkají o to, které z nich bude mít právo zdvihnout nad hlavu tuto trofej zajišťující účast v jednom z evropských pohárů řízených Evropskou házenkářskou federací.

Český pohár 2006/2007 začal již v létě, kdy bylo sehráno první předkolo. Toho se zúčastnilo 28 týmů, ze kterých polovina postoupila již do 1.kola hlavní soutěže. Zde na sebe narazilo 116 soupeřů nižších soutěží mužů. Extraligová družstva se do soutěže zapojila v prosincovém čtvrtém kole. To se následně stalo osudným hned čtveřici z nich:

Frýdku-Místku, kterého vyřadil pozdější čtvrtfinalista ČP a nováček Extraligy pro nadcházející sezónu Hustopeče, Plzni, která prohrála s Prahou 4, Třeboňi, se kterou si poradily druholigové Louny a Kopřivnici, kterou vyřadil nejpřekvapivější semifinalista Českého poháru, družstvo SCM Karviná.

Dvě utkání čtvrtfinále Českého poháru byla sehrána v rámci řádného kola Extraligy a Dukla v nich vyřadila Lovosice, resp. Karviná soupeře z Jičína.

Do semifinále, které se odehraje v sobotu 26. května, se tedy probojovala tři extraligová družstva: HCB OKD Karviná, HC Zubří, HC Dukla a jedno družstvo Sportovního centra mládeže, které hraje 1.ligu st.dorostu a 2.ligu mužů, SCM Karviná. Soutěž se hraje systémem dvou semifinále, ze kterých vzejdou soupeři pro nedělní finále. Každé utkání musí mít svého vítěze, v případě nerozhodného výsledku po řádné hrací době (60minut) bude následovat první, případně druhé prodloužení 2 x 5minut. Kdyby ani tato nerozhodla o vítězi zápasu, rozhodne se o něm střelbou sedmimetrových hodů.

Finálový turnaj pořádá agentura E-motion ve spolupráci s Českým svazem házené, AGZ 21 s.r.o. a SKP Frýdek-Místek. Hrát se bude v moderní sportovní hale ve Frýdku-Místku na ulici ZŠ Pionýrů 400. Všechny týmy budou během turnaje ubytovány v hotelu Centrum. Celkový vítěz obdrží kromě trofeje zároveň finanční odměnu ve výši 50.000 Kč, poražený finalista získává rovněž pohár a finanční odměnu 20.000 Kč. Zkrátka nepřijdou ani ostatní účastníci semifinále, kterým náleží odměna 7.500 Kč.

Semifinále ČP - sobota 26. května:

HC Gumárny Zubří - HC Dukla Praha 15:45
Pešta, Poláček - del.Formánek

SCM Karviná - HCB OKD Karviná 18:00
Simu, Martiník - del.Jakub

Finále ČP - neděle 27. května:

vítěz Zubří/Dukla Praha - vítěz SCM Karviná/Karviná 10:30
Macho, Hájek - del.Jakub

12:15 vyhlášení vítězů a předání cen