HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 24.5.2008 | Ivo Dudek

Ve finále poháru repríza finále ZubrExtraligy

Karvinští házenkáři a hráči Zubří se po finále extraligy střetnou také v souboji o Český pohár. Oba týmy postoupily na závěrečném turnaji do finále. Karvinší, kteří ho pořádají, porazili Maloměřice z třetí nejvyšší soutěže 42:24. Zubří zdolalo Duklu Praha 31:29.
Zdroj: www.idnes.cz

Karviná - Maloměřice 42:24 (22:11)

I po desetidenní dovolené Karviná bez obtíží zvládla roli favorita. Snaživý a nabuzený soupeř držel krok do patnácté minuty, ale pak ho favorit fyzicky převálcoval. Hosté se nestačili vracet, Karviná je vysunutou obranou donutila k řadě technických chyb, které potrestala z trháků. Od stavu 10:8 byl už zápas jasnou exhibicí mistra, který si šňůrou osmi gólů vytvořil klíčový náskok a Maloměřice neměly proti jeho rychlé házené nárok.

Ani prudký nárůst ve skóre hráčům brněnského klubu zápas nepokazil. Tým s devětačtyřicetiletým pivotem Havelkou nebo o šest let mladším Kůrou si před padesáti vlastními fanoušky užil každý gól. Mezi střelce se ve druhé půli zapsal dokonce i gólman Mazač, když třikrát přes celé hřiště potrestal špatně sehraný nácvik karvinské power play.

Nejvíce branek: Faith a Šulc po 7/1, Petrovský 5, Heinz, Farkašovský a Mrozek po 4 - Kůra 6/4, Havlát 5, Havíř a Mazač po 3. Rozhodčí: Simu, Martiník. Vyloučení: 4:2. Sedmimetrové hody: 3/2 - 5/4. Diváci: 200.

Zubří - Dukla Praha 31:29 (15:15)

Ve druhém semifinále mělo výrazně lepší nástup do utkání Zubří, ale postupně promarnilo až pětibrankový náskok. Duklu po čtvrthodině za stavu 6:11 postavila na nohy změna defenzivního systému; do zatažené obrany 0/6 už soupeř nepronikal tak snadno a zvýšená střelecká potence spojek nasměrovala Pražany k obratu. Dukla soupeře gólově dostihla ještě do přestávky a hned po ní se dokonce ujala vedení 17:16.

Pak však tým z metropole stihl další herní výpadek. Při jeho přesilovce Valaši otočili stav a díky kompaktnější obraně i nápaditějšímu útoku kráčeli k přesvědčivému vítězství. Za stavu 27:22 ale zkolaboval i stříbrný tým extraligy: Dukla po chybách soupeře během čtyř minut pěti góly za sebou srovnala, přesto větší psychickou odolnost v závěru ukázalo Zubří. Číp necelé dvě minuty před koncem vsítil postupový gól, Pražané v útoku po technické chybě přišli o míč a Spuchlák podstřelem zpečetil vítězství.

Nejvíce branek: Randýsek 6, Číp 5, Š. Krupa 4/2, J. Hrstka 4, Mika 3 - Tůma 5, Rams 4, Čurda 4/3, Straka, Horák, Škvařil a Král po 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Vyloučení: 4:3. Sedmimetrové hody: 5/3 - 5/3. Diváci: 150.