HCB Karviná
Rozhovory
st 7.1.2009 | Ivo Dudek

Jan Sobol: Zranění je už minulostí

Mezi svátky se konal v naší hale tradiční fotbálek. Byť měli hráči volno, někteří využili tuto příležitost k tomu, aby se sešli se svými bývalými spoluhráči, kteří momentálně hrají v cizině. Tuto příležitost jsme si nenechali ujít ani my a trošku vyzpovídali Honzu Sobola.

Přechod z české extraligy do nejvyšší francouzské soutěže byl určitě náročný. Jak jsi to zvládl?

Přechod byl opravdu náročný. Ta změna byla obrovská. Neměl jsem totiž žádný jakýsi „mezistupeň“, nějaké angažmá v méně věhlasném klubu a proto byl ten přechod do Montpellieru dost těžký. Naštěstí byl v klubu David Juříček a ten mi se vším pomohl. S jeho pomocí jsem se aklimatizoval a zvykl jsem si rychle.

Jak se Ti daří prosazovat v takto nabitém týmu?

V první sezóně to bylo opravdu těžké. Teď na podzim se dařilo dobře mě i klubu. Jsme na prvním místě se čtyřbodovým náskokem na Chambéry. V lize mistrů se klubu taky daří, takže spokojenost. Pak mě ale přibrzdilo zranění a nemohl jsem hrát.

Co ti bylo a jak to vypadá teď?

Měl jsem poraněný levý prsní sval a moc se s tím nedalo hrát. Teď už je to ale OK. Vracím se i do reprezentace na Novoroční turnaj. Mrzí mě ale, že jsem kvůli zranění přišel o zápas s Francií v Brně. Byl to opravdu krásný zápas a porazit olympijské vítěze, ještě k tomu krátce po olympiádě, se nepodaří každému. Navíc hraji ve Francii a o to víc by to utkání bylo pro mě zajímavé. Bohužel to nevyšlo.

A teď z jiného soudku - jak trávíš vánoční svátky?

Doma v pohodě s rodinou. Je třeba si trochu odpočinout. Navíc volno nebude dlouhé, už čtvrtého ledna máme sraz reprezentace a přípravu na Novoroční turnaj. Tradiční sváteční fotbálek v karvinské hale jsme si ale nemohl odpustit. Příležitostí sejít se s bývalými spoluhráči není moc a byla by škoda ji nevyužít.

Díky moc za rozhovor a přeji vše nejlepší. Jak Tobě osobně, tak i ať se daří Tvému klubu a samozřejmě reprezentaci.

Foto