HCB Karviná
Reprezentace
so 4.4.2009 | www.chf.cz

Junioři se scházejí před odletem na kvalifikaci

Poslední přípravy na kvalifikační utkání, která na tým čekají v závěru příštího týdne, mají před sebou juniorští reprezentanti Česka. Ti se v neděli scházejí v Nymburce. Odtud se ve čtvrtek přesunou do Prahy. Z ruzyňského letiště pak odletí do Černé Hory, kde se jejich kvalifikační skupina koná.

Trenéři Hudeček a Farář pro své svěřence připravili čtyři tréninkové jednotky a jedno přátelské utkání proti extraligovému celku Dukly Praha. „Scházíme se v neděli, ale v tento den nás nečeká žádný trénink. Hráči absolvují regeneraci po víkendových zápasech,“ řekl trenér Jaroslav Hudeček a k programu soustředění dodal: „náplní tréninků bude jen doladění spolupráce hráčů a to jak v obraně tak v útoku. Jde hlavně o zapracování dvou nových hráčů do našeho herního systému.“

Trenér tak prozradil dvě změny, ke kterým v týmu pro kvalifikační utkání došlo. „V Jablonci se bohužel zranil Krupa a proto jsme na tento post nominovali Hubáčka z KP Brno. Ten se zapojil již do přípravy na turnaji v Jablonci a mile nás svojí hrou překvapil. Dále jsme do družstva zařadili na post levého křídla Vanča z Karviné a to proto, že v nejnutnějším případě bychom na post levé spojky použili Kotrče,“ vysvětlil trenér juniorů. V nominaci by už nemělo dojít k žádným změnám, samozřejmě v případě, že se některý z hráčů během posledních dnů přípravy nezraní.

Los našemu celku přisoudil soupeře z Černé Hory, Izraele a Bulharska. Co vlastně trenéři o našich soupeřích vědí? „Prozatím máme k dispozici starší záznam utkání Izraele, která nás čeká v prvním utkání, a doufám, že poznatky také zužitkujeme na hřišti. Nějaké informace o Černé Hoře máme od Egypta, ale bohužel žádný videozáznam. S tímto soupeřem ale hrajeme až v posledním zápase, takže věřím, že důležité informace získáme na místě. Stejně tak jako informace o družstvu Bulharska, které rovněž nemáme,“ řekl Jaroslav Hudeček.

Původně se měla kvalifikace odehrát v Izraeli, ale ta se nakonec práva na pořádání turnaje zřekla a ten se přesunul do Černé Hory. Tím samozřejmě výrazně stoupli šance „domácích“, protože na MS postupuje pouze vítěz skupiny. To potvrzuje i trenér týmu: „po přesunutí kvalifikace považuji za hlavního favorita Černou Horu. Určitě budou mít úžasnou podporu diváků, kteří dokážou v hale rozpoutat doslova peklo. Věřím ale, že naši kluci jsou již zkušení a ustojí všechny tlaky, které na nás budou vyvíjeny.“

Na závěr dodal to, v co věří všichni fanoušci české házené: „o postup na světový šampionát se budeme bít. Pokud by se to podařilo, bylo by to výborné završení účinkování této generace v reprezentaci do 21let.“

Házenkáři do dějiště kvalifikace odlétají ve čtvrtek dopoledne, zpět do republiky se vrátí v pondělí 13. dubna. O zápasech juniorů vás budeme v rámci možností informovat co nejpodrobněji.

Nominace juniorů na VT:

Bavlnka Jiří - Bohunice, Mrkva Tomáš - HCB OKD Karviná Rangl Daniel - D.Praha
Hrstka Jakub - HC Zubří, Kotrč Milan - D.Praha, Vančo Marek - HCB OKD Karviná, Diviš Josef - HCB OKD Karviná, Mráz Radek - Třeboň, Číp Tomáš - HC Zubří, Bečvář Roman - Lokomotiva Plzeň, Mika Ondřej - HC Zubří, Polášek Zdeněk - D.Praha, Hubáček Jan - Královo Pole, Sliwka Radek - HCB OKD Karviná, Třeštík Marek - HC Zubří, Šíra Jakub - HC Zubří.

Realizační tým:

Hudeček Jaroslav
- hlavní trenér, Farář Pavel - asistent, Mičke Zdeněk - ved. družstva, Pala Lubomír masér, MUDr. Majer Jan - lékař.

Kvalifikace juniorů na MS

Termín a místo: 10.-12. dubna 2009 - Cetinje (Černá Hora)

Účastníci: Česko CZE, Bulharsko BUL, Izrael ISR, Černá Hora MNE.

Rozlosování skupiny:

Pátek 10. dubna

17:00 Česko CZE – Izrael ISR
19:00 Černá Hora – Bulharsko

Sobota 11. dubna

17:00 Bulharsko BUL – Česká republika CZE
19:00 Izrael – Černá Hora

Neděle 12. dubna

17:00 Izrael – Bulharsko
19:00 Česká republika CZE – Černá Hora MNE