HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 18.5.2009 | Martin Ruščín - Karvinský deník

Farář zažívá mistrovské pocity pošesté!

Po rekordmanu Tomáši Heinzovi je hrající sekretář klubu z Baníku OKD Karviná Roman Farář druhým nejpilnějším sběratelem zlatých medailí. Doma už má šest českých titulů.

„Tohoto úspěchu si v kabině hodně ceníme. Vyřadit Zubří v sezoně, ve které nám nikdo nevěřil, to se počítá. Je to asi nejperněji vybojovaný titul. Mám jich doma už několik, ale tyhle vítězné pocity se mi nikdy neomrzí,“ jásal po zisku dalšího titulu házenkářských mistrů Roman Farář.

Překvapil vás úspěch?

My jsme spíš překvapili všechny okolo. Nikdo nevěřil, že se vůbec dostaneme do finále, natož abychom získali titul. Ale povedlo se. Zase jsme nejlepší.

Jak jste se dokázali namotivovat?

Vidina titulu mistrů republiky je už sama o sobě nanejvýš motivující. Ale vybudily nás i výroky pana Kekrta. Chtěli jsme mu dokázat, jak se věci mají. Vyhrát nad jeho týmem ve finále 3:0 na zápasy, to je nádhera a o něčem to vypovídá. Hlavně jsme ten titul chtěli vybojovat pro Jardu Hudečka, protože si to za poctivou práci v klubu a za ta léta věrnosti Karviné zaslouží.

Jak jste se po finále cítil?

No na těle hrozně. Ty roky už nezastavím a není to jako dřív. Teď jsem se mohl připravovat jen na play off, ale stejně toho mám plné brejle. Zamlada mohl člověk hrát dva zápasy po sobě a únava nebyla nijak znát, teď jsem ale odehrál jen jeden zápas a pak jsem více času regeneroval.

S vámi se ale původně ani moc nepočítalo, že byste mohl zasáhnout do hry, že?

No nakonec rozhodlo to zranění Radka Kružíka. Po odchodu Juľa Korňana nám tak chyběl další hráč na spojce a bylo potřeba vyztužit obranu. Trenér řekl, že mě chce, tak jsem do toho šel.

Byl to váš poslední titul v hráčské kariéře?

Tak to ještě nevím, fyzicky to bylo fakt náročné. Abych byl ještě platný, musel bych mít natrénováno. Připravovat se celý rok. Tenhle titul mám jen za play off (smích).

obrázek

Roman Farář s Jardou Hudečkem