HCB Karviná
mládež
po 1.2.2010 | Redakce

Junioří hráli na turnaji v Kostelci

V sobotu 30. 1. 2010 se družstvo juniorů společně s několika dorostenci zúčastnilo kvalitně obsazeného turnaje v Kostelci na Hané. Na turnaji startoval rovněž vedoucí celek I. ligy KP Brno a prvoligový celek ze Slovenské republiky - Martin. Turnaj byl další prověrkou v přípravě na odvetnou jarní část.

V prvním utkání se naši junioři střetli s velice zkušeným a silným celkem Martina. Bohužel tento zápas se našim hráčům nepovedl a odešli poraženi. Naši hráči působili unaveným dojmem a nedokázali soupeř přehrát svou rychlostí a agresivitou. Nedokázali jsme navíc proměnit řadu vyložených šancí a vyrobili zbytečné technické chyby, které zkušený soupeř dokonale využil a zaslouženě zvítězil.

HCB Ka junioři - S. Martin 25 : 27 (14:13)

Sestava: Adamczyk, Matuszczyk, Rečičar 3, Horňák 2, Monczka 6/1, Dolák 3, Chudoba 5/2, Pindej 1, Moravec 2, Dudek, Seriš, Krahulec 2, Koubek 1.

Ve druhém utkání nás čekal vedoucí celek I. ligy mužů - KP Brno, které posílilo o našeho bývalého hráče Hastíka. Síla Brna tak ještě více stoupla. Po prohraném prvním utkání a pohovoru s hráči, bylo na hřišti jiné družstvo. Naši hráči hráli od prvního hvizdu s maximální koncentrací a bojovností. Bohužel ani výborný výkon našeho mladého družstva na silného soupeře nestačil. Nemůžeme však hráčům nic vyčítat, protože opravdu odevzdali na hřišti maximum. Opět nás trápilo zakončení (střelba pouze na 44% !!) a slabší výkon brankářů (31% úspěšnost).

HCB Ka junioři - KP Brno 26 : 29 (11:13)

Sestava: Adamczyk, Matuszczyk, Rečičar 4, Horňák 5, Monczka 2, Dolák 5, Chudoba 4/1, Pindej 1, Moravec 1, Dudek, Seriš 2, Krahulec 1, Koubek 1.

V posledním utkání nás čekalo domácí družstvo, které nám chtělo oplatit porážku na jejich půdě z mistrovského utkání. Byl to opravdu zajímavý a bojovný zápas. Naši hráči konečně zlepšili střeleckou úspěšnost na 64% !! a docílili z rychlých útoků 22 branek !! Konečně jsme se prosazovali naši hrou. I přes značné zlepšení jsme toto utkání vyhráli jen těsně o jednu branku. Bohužel jsme nepracovali kvalitně v obranné fázi a tak jsme obdrželi řadu laciných branek.

HCB Ka junioři - Kostelec na Hané 32 : 31 (14:14)

Sestava: Adamczyk, Matuszczyk, Rečičar 7, Horňák 6, Monczka 2, Dolák 6, Chudoba 3/3, Pindej 3, Moravec, Dudek, Seriš, Krahulec 3, Koubek 2.

Turnaj nám opět ukázal naše slabá místa, které musíme odstranit tvrdou a poctivou prací v další přípravě.