HCB Karviná
Rozhovory
čt 6.5.2010 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Petrovský: Těch titulů zase nemám tolik

Karviná – Jestli je na někoho v karvinských házenkářských řadách spoleh, pak na střelce Vojtěcha Petrovského. Proti Zubří se zaskvěl 11 góly a společně s ostatními pílil za dalším titulem.

Na dotaz, jestli už to není trochu nuda, že Baník získal další titul, odpověděl: „Počkejte, já jich zase nemám tolik. Tohle je teprve můj třetí. A myslím, že si ho užiju stejně jako ty dva předtím. Tyhle pocity jsou jedinečné. Třeba takovému Tomáši Heinzovi to pořád připadá, jako by to bylo poprvé. Prostě získat titul a být v něčem nejlepší, to se nemůže nikdy omrzet.“

V čem by pak kanonýr Baníku viděl hlavní příčiny herního zlepšení? Asi to nebude jen tím, že do kabiny se od pracovního stolu přesunul Roman Farář. „Nedá se říci, že by přišel Fary a najednou jsme se zvedli. On byl tím tím hlavním impulsem, ale dali jsme se dohromady jako tým a šlapali na sto procent. Play off je naše soutěž,“ řekl nejlepší střelec posledního finálového zápasu.

Neměl během finále momenty, kdy by o titulu pochyboval? „Na Zubří asi trochu ležel stín předchozích porážek,“ vypozoroval. „Prohráli s námi asi dvacet zápasů v play off v řadě, to se přiznám jsem ani nevěděl, ale bylo cítit, že i letos budeme mít o něco navrch. Po tom prvním zápase to sice vypadalo, že na nás recept našli, ale ještě potřebovali vyhrát u nás a to jsme jim nedovolili. Naopak jsme druhé utkání zvládli a psychická výhoda se zase začala přemisťovat na naši stranu,“ všiml si Petrovský po druhém duelu.

Co se mu při vzpomínce na jeho zlatý hattrick vybaví? Na co bude vzpomínat nejvíce? „Asi nejvíce budu vzpomínat na ten titul,“ zasmál se baníkovec. „Ale také na to, že nám v půlce sezony spousta lidí nevěřila. My si však věřili pořád. To bylo nejdůležitější,“ pokýval hlavou a pak se ponořil do víru oslav.

„Teď si to můžeme oprávněně užívat. A jak budou oslavy probíhat? To teď ještě nevím, nějak zaimprovizujeme,“ podotkl házenkář v šampaňským propoceném tričku s úsměvem.