HCB Karviná
mládež
st 19.5.2010 | Jaroslav Hudeček

Hodnocení sezóny starších dorostenců

Sezóna staršího dorostu i juniorky už taky skončila a to jak byla úspěšná nebo neúspěšná zhodnotil šéftrenér SCM HCB OKD Karviná Jaroslav Hudeček. V dnešním článku si můžete přečíst jak si z jeho pohledu vedli starší dorostenci.

Starší dorostenci vstupovali do sezóny s cílem obhájit loňský titul. To se nám bohužel nepodařilo a my se museli sklonit před opravdu lepším družstvem Jičína. Důkazem toho, že titul právem získal Jičín je vítězství nad našim družstvem na naši palubovce přesvědčivým výsledkem 29 : 36!

Naše družstvo v tomto ročníku nemělo tak údernou sílu na postu spojek jako Jičín a to rozhodlo. Tento ročník byl velice vyrovnaný a my museli tvrdě odrážet dobře hrající Zubří a Duklu Praha. V mistrovských zápasech se vystřídalo neskutečných 20 hráčů a 5 brankářů. Právě brankáři zaostali v odvetné jarní části za svými výbornými výkony z podzimu. V podzimní části měli úspěšnost 42 %. V jarní části pouze 36%. Jde o výrazný pokles, který pak v těžkých zápasech se silnými celky rozhodoval. Např. v Zubří pouze 23%!! v Jičíně 22% a s Duklou na domácí palubovce dokonce 13%!!! Věřím, že si všichni brankáři sáhnou do svědomí a zlepší svůj přístup hlavně v docházce na trénink a plnění si svých povinností. Všichni jsou talentovaní, ale talent jen nestačí!!

V hodnocení hráčů musím být stejně kritický jako k brankářům. Jak jsem již uvedl, naše družstvo postrádalo hlavně údernou sílu na postu spojek. Naše úspěšnost z tohoto prostoru byla pouze 38%. Naše nejvyšší a střelecky nejlepší spojka Kuchař měl vleklé problémy se zraněním. Odehrál pouze 15 utkání, ale jeho úspěšnost z tohoto prostoru byla 45%!! Dalším velice kvalitním hráčem na postu levé i střední spojky se ukázal Koubek, který k nám přišel z Brna. Velikým talentem na těchto postech je Mlotek, který potřebuje nabrat nějaké kila. Jeho přehled na postu střední spojky je vynikající.

Post, který jsme měli opravdu velice silný je pivot. Tady se střídali Hanisch a Pindej, kteří již okusili i extraligu! Jejich úspěšnost byla 78%. Pevně věřím, že při jejich pílí se probojují do kádru mužů.

Největším zklamáním byla hra křídel. Tady jsme měli pouze 56% úspěšnost střelby!! Toto byl náš nejslabší článek a právě Karviná se vždy pyšnila vynikající hrou křídel. Na tomto postu nám ale hraje celá řada výrazných talentů (Chudoba, Krahulec...) a já věřím, že o nich určitě uslyšíme.

Naši největší zbraní byl rychlý útok. Z celkových 779 vstřelených branek jsme 45% dosáhli díky výbornému a propracovanému přechodu do rychlého útoku. Chtěli jsme se tak vyhnout hře v postupném útoku, který nebyl tak úderný jak jsme potřebovali.
V jarní části nám rovněž nepracovala obrana na stejné úrovni jako na podzim. V jarní části jsme obdrželi o 44 branek víc než na podzim!! Je to dáno poklesem výkonnosti brankářů a samozřejmě i poklesem agresivity hráčů v obraně. Tady máme opravdu co zlepšovat.

K nejlepším střelcům družstva patřili:
Krahulec 107/8 ze 7 h, Mlotek 91, Chudoba 89/26, Kuchař 80/4, Pindej 67, Dudek 58/1, Koubek 45/2, Hanisch 39 atd.

Možná jsem příliš kriticky hodnotil hráče i sezónu. Musím však hráčům poděkovat za nasazení a bojovnost v zápasech. Druhé místo je v letošní opravdu silné konkurenci velice cenné. Mám z něj radost a časem jistě patřičně docením toto umístění. Má kritika však směřuje k nabuzení hráčů do jejich další práce. Celá řada z nich startuje v některém reprezentačním celku!!

Chudoba, Hanisch, Kuchař - junioři ČR 21 a Pindej si svým výkonem výrazně řekl o jeho zařazení do širší nominace! Junioři již mají za sebou úspěšnou kvalifikaci na ME, které se bude konat letos v červenci v Bratislavě.
Krahulec, Mlotek, Kanaloš Lukáš, Užek Jan - dorostenci ČR 18, kteří se nyní připravují na kvalifikaci o postup na ME v Černé Hoře. Kvalifikace se hraje již tento pátek 21. 5. 2010 a potrvá do neděle 23. 5. 2010. Naši dorostenci se postupně střetnou s Rumunskem, Rakouskem a domácím Dánskem. Postupují první dva a šance na postup tady je. Kluci by tak mohli okusit atmosféru šampionátu a získat další zkušenosti. Proto mé hodnocení berte z tohoto pohledu. Musíme tvrdě pracovat, být k sobě upřímní, abychom se dokázali měřit s těmi nejlepšími!!

Ještě jednou chci poděkovat hráčům za krásné druhé místo a rovněž velký dík a uznání patří celému realizačnímu týmu!!

Zhodnotil Hudeček Jaroslav - vedoucí trenér SCM HCB OKD Karviná