HCB Karviná
Liga mistrů
st 18.7.2001 | Makůvka

Baník v předkole Ligy mistrů proti litevskému Granitas Kaunas

Mistr z Karviné se v prvním ze dvou kol kvalifikace o postup do Ligy mistrů střetne s litevským mužstvem Granitas Kaunas a Frýdek-Místek v Poháru EHF narazí na Ševardeni STU Tbilisi z Gruzie. Poslední český pohárový zástupce, ženy Novesty Zlín, hraje v PVP až v lednu příštího roku a soupeře se dozví při říjnovém losování.


"S losem jsme spokojeni, v osudí byla i kvalitnější mužstva, i když Kaunas je rovněž dost silný. Je to atraktivní soupeř, který by měl naplnit naši halu. Z ekonomického hlediska je příjemný, protože nemusíme letět, navíc soupeři nabídneme, aby se oba zápasy hrály u nás," řekl manažer Karviné MICHAL PELECH.
"Pro nás je výsledek trochu překvapením, Evropa snad dál už ani nesahá," prohlásil trenér Frýdku-Místku RASTISLAV TRTÍK. "Trochu nás trápí velké finanční výdaje spojené s cestou, a proto se pokusíme odehrát oba zápasy v domácím prostředí."
Po herní stránce se však zdá, že si Trtík nestěžuje. "Nejsem si vědom, že by Gruzínci někdy dosáhli významnějších úspěchů. Určitě je ale nemůžeme podceňovat, vždyť jde o mužstvo z bývalého Sovětského svazu. Šance vidím tak šedesát na čtyřicet v náš prospěch," tvrdí optimisticky, ale opatrně dodává známou trenérskou větu. "Míč je kulatý a stát se může cokoliv."
Zápasy prvního kola se hrají 8.-9. a 15.-16. září. Pokud se nepodaří dohodnout, že se všechny zápasy odehrají v Česku, začnou Karvinští s Kaunasem na domácí palubovce a odvetu sehrají v Litvě, Frýdek-Místek sehraje úvodní duel v Tbilisi.