HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 24.7.2001 | Makůvka

Karvinský mistr už zahájil přípravu i s posilami

I s dvojicí reprezentačních navrátilců z hostování v Itálii Kamilem Heinzem a Luďkem Drobkem zahájili přípravu na nadcházející ročník házenkářských soutěží mistři z Karviné.


Nic se nezměnilo ani na střídačce, kde i nadále povládne pevná ruka kouče Ivana Hragaše. "Teď nás trénuje třiadvacet, ale počítáme, že tento týdnu budeme kádr zužovat na osmnáctku hráčů," řekl manažer karvinského Baníku Miroslav Pelech a dodal, že tým, který loni zvítězil v boji o domácí titul a pak triumfoval také v Českém poháru a interlize, nakonec nevyrazil na plánované soustředění. "Zůstali jsme doma, kde máme i díky péči Lázní Darkov naprosto ideální podmínky k přípravě." Prohlásil, že hostování z Bratislavy ukončil Polakovič, který v příštím ročníku bude nastupovat za Povážskou Bystrici, naopak návrat Heinze s Drobkem považuje za uzvařený. Podobně vidí i další působení trenéra Hragaše v Karviné, i když zkušený slovenský lodivod ještě smlouvu nepodepsal: "Věřím, že k dohodě dojde, neboť o ni mají obě zainteresované strany zájem. Zbývá jen doladit technické záležitosti."
Prodloužením smlouvy s ruskou střední spojkou Radčenkem klub dokumentoval, že by rád uspěl i v Lize mistrů. Pozici bude mít však ještě obtížnější než loni, kdy zůstala Karviná v základní sklupině. "Koeficientem nás totiž přeskočila Ukrajina, takže se nevyhneme bojům ve dvou předkolech," poznamenal Pelech. Baník se na úvod střetne s litevským Granitasem Kaunas, což by měl být podle prvních informací přijatelný protivník. "Je dobré, že nebudeme muset použít leteckého spoje, ale přesto nabídneme našemu prvnímu soupeři, aby se obě utkání hrála v Karviné. V osudí byly i horší týmy, jsme však spokojeni," dodal Pelech.