HCB Karviná
Rozhovory
so 1.9.2001 | Makůvka

Tréninkové manko by měl rychle dohnat

Karviná loni postrádala bombarďáka, letos by ho měla mít v Drobkovi V loňské sezoně byla snad jedinou slabou stránkou karvinských házenkářů neplodná střelba z větší vzdálenosti. Opravdu ostré spojky chyběly. Před sezonou totiž odešel LUDĚK DROBEK spolu s Kamilem Heinzem na hostování do italského Conversana. Letos se oba vrátili.


Zatímco Heinz v prvním kole nastřílel devět gólů, dvoumetrový Drobek jen čtyři. Jeho výkon nebyl stoprocentní a v průběhu utkání pak dostával příležitost spíše Brůna.

Po roce jste se znovu oblékl do karvinského dresu. Můžete nám popsat vaše pocity?
"Určitě to je krásný pocit. V Karviné jsem doma a tady jsem se házenou naučil. V Itálii jsme byli s Kamilem spokojeni, ale lákaly nás Liga mistrů, reprezentace a také domov."
Váš výkon proti Košicím asi ještě nejpřísnější měřítko nesnesl. Hned ve 2. minutě jste dal první gól mužstva, pak ještě druhý, ale později už se tolik nedařilo. V čem hledáte příčiny?
"Určitě to ještě nebylo ode mne ono. V závěru loňské sezony jsem měl zlomenou čelist a dlouho netrénoval. V létě jsem se snažil manko dohnat. Potřebuji se ale dostat do herní pohody. Myslím, že to dneska nebylo až tak špatné, ale v první půli celé mužstvo trochu spalo. Proto trenér sáhl k nějakým změnám. Myslím si však, že po zvýšení hlasu v kabině během přestávky bychom Košice přejeli i beze změn v sestavě."
V Interlize jste považováni za jednoznačného favorita. První kolo však ukázalo, že Frýdek-Místek by pro vás letos mohl být mnohem větším soupeřem. Připouštíte si vážnější konkurenci?
"I kdybychom si mysleli, že jsme nejlepší, je lepší kvalitu soupeře uznat a vědomě ho tak nepodcenit. Navíc Frýdek-Místek opravdu posílil a má pohromadě skvělé mužstvo. Myslím, že vzájemné zápasy budou jako vždycky hodně prestižní, vyhecované a nejspíš také vyrovnané."
Myslíte, že další konkurenci už mezi českými mužstvy nenaleznete?
"Asi ne. Většina týmů se několika odchody oslabila. Ovšem v každém utkání se dá zaváhat a podle toho je k nim třeba přistupovat."
V Lize mistrů vás čeká nejprve dvojzápas prvního předkola s litevským Kaunasem, pokud postoupíte, musíte o základní skupinu ještě bojovat se švýcarským St. Gallenem. Je mužstvo v takové formě, aby přes tyto soupeře přešlo?
"I když to proti Košicím možná nevypadalo, tak si myslím, že formu máme. V přípravě jsme vše vyhráli a mezi soupeři byla i silná mužstva. Postoupit do Ligy mistrů nebude jednoduché, ale věřím, že se nám to povede."