HCB Karviná
Liga mistrů
pá 7.9.2001 | Makůvka

Házenkáři Baníku proti Litevcům

Bez reprezentačního pivota Juříčka vstoupí házenkáři Baníku Karviná do úvodního zápasu prvního předkola Ligy mistrů, v němž se v neděli od 10.30 hod. utkají ve své hale s neznámým litevským Granitasem Kaunas.

"Kdo by čekal, že snadno vyhrajeme o dvacet gólů, mohl by se šeredně mýlit. Litevská házená je nepříjemná. Jakékoliv podcenění by se mohlo zle vymstít," varoval trenér Karviné Ivan Hargaš před důležitým duelem své svěřence. Baník nemohl jako obvykle prozkoumat hru svého protivníka, protože videozáznam vedení klubu nesehnalo. "Považuji to za nedostatek.

Nikdy dříve se nám to nestalo. Jen abychom trochu neusnuli na vavřínech," řekl kouč. Spokojen může být se startem týmu v interlize, kdy se Karviná po úvodních třech kolech suverénně usadila v čele tabulky. "Nepřekvapilo mě to, protože znám naši sílu a věděl jsem, že s těmito soupeři bychom si měli poradit. Stačilo podávat standardní výkony," konstatoval slovenský trenér českého šampiona, kterého potěšilo, že se mu nerozrostla marodka: "Všichni kromě Juříčka jsou v naprostém pořádku." Přesto zranění Davida Juříčka, který si při posledním přípravném zápase před startem interligy v Kielcích zlomil prst, je citelnou ztrátou. "Jsme ochuzeni o nejdůležitějšího hráče našeho obranného systému 2-4, kde je David nenahraditelný. Také jeho góly scházejí, ale s tím se musíme vyrovnat," prohlásil Hargaš. Trenér očekává, že Litevci budou předvádět fyzicky náročnou hru s prvky severské házené. "Litevci bývají hbitější než Rusové. Asi by na ně měla platit silová obrana, kterou by měl doplňovat náš techničtější útok," řekl kouč. A s jakým výsledkem by byl spokojen? "Nejdůležitější je vítězství, druhým cílem je vytvoření dobré pozice před odvetou. Kdybychom opět dosáhli našeho průměrného interligového výsledku 36:21, vůbec bych se nezlobil," dodal s úsměvem Hargaš.