HCB Karviná
Reprezentace
út 1.11.2011 | Redakce

Reprezentační akce juniorů

První ostrý test čeká naši juniorskou reprezentaci do 21 let. Celé družstvo i s realizačním týmem se posunulo z kategorie dorostu do kategorie juniorů. Poslední vynikající tečkou za kategorií dorostu bylo skvělé druhé místo na otevřeném ME ve Švédsku, kde jsme podlehli až ve finále domácímu družstvu. Několik informací pro vás připravil Jaroslav Hudeček.

Jedinou změnou je výměna rolí trenérů. Hlavním trenérem jsem se stal Jarda Hudeček a asistentem je Pavel Farář, který byl hlavním trenérem u dorostu ČR 19.

Sraz reprezentace je 1. 11. 2011 v nádherném novém sportovním areálu Břve u Prahy. Tady nás čekají v průběhu úterka a středy 4 TJ. Ve čtvrtek ráno v 9.40 letíme do Norska. V Oslo se střetneme na velice silně obsazeném turnaji s celky Francie, Švédska a Norska.

Jsme velice rádi, že máme možnost porovnat naši výkonnost s absolutní světovou špičkou. Pozitivem je, že se naše družstvo sejde po dlouhé době kompletní. Po dlouhodobém zranění se vrací ostré spojky Vocásek (Jičín), Strýc a Škvařil (oba Plzeň), který se zranil v Kataru těsně před odjezdem na otevřené ME do Švédska. V nominaci se objeví 2 nová jména: Blecha Jan (Plzeň - levé křídlo,) a Žingor Marek (Kopřivnice - brankář).

V nominaci jsou rovněž tři naši hráči, kteří měli lví podíl na zisku stříbrných medailí ve Švédsku. Mlotek Slavomír, Užek Jan a Krahulec David (vyhodnocen na ME nejlepším pravým křídlem!). Pevně věřím, že družstvo prokáže své kvality a bude důstojně reprezentovat naši házenou. Domů se vracíme v pondělí 7. 11. 2011 ve 14.05, kdy přiletíme do Prahy - Ruzyně.