HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 8.10.2001 | Makůvka

Velká výhra s chladnou hlavou

Bezprostředně po včerejším utkání se Švýcary ze St. Gallenu házenkáři Karviné neskrývali radost z vysokého vítězství, ale zároveň odmítali řeči, že postup už jim nemůže uniknout.


V sestavě se nakonec objevil i brankář MARTIN GALIA, který před jedenácti dny po nešťastné srážce v interligovém utkání v Plzni utrpěl otřes mozku. "Rozhodnutí, jestli do branky půjdu nebo ne, trenér nechal na mně. Já chytat chtěl, též krýt Miloši Slabému záda, aby měl pocit, že když mu to nepůjde, podržím ho," upřesnil svoji účast v důležitém utkání. O konečném jedenáctibrankovém náskoku do odvety Galia řekl, že Karviná si dala za úkol vyhrát oba zápasy. "Nemluvili jsme o náskoku, nespekulovali jsme, kolik branek k dobru budeme za týden potřebovat. Chtěli jsme vyhrát doma a také chceme ve Švýcarsku." A co bylo podle mladého gólmana pro konečný výsledek nejdůležitější? "Potvrdilo se, že St. Gallen je silný na všech postech s výjimkou brankářského. Jeho gólmani toho moc nechytili a naše spojky se proti nim prosadily."

"Výsledek je to krásný, ale o postupu rozhodnuto není," řekl kapitán karvinského týmu ROMAN FARÁŘ. "Bylo by bláhové nechat se uspat. Tam musíme hrát od nuly a znovu se pokusit vyhrát. Doufám, že to vyjde." Pro vývoj včerejšího zápasu byla podle Faráře nejdůležitější spolehlivost brankářů. "Naši zachytali a hodně gólů jsme dali z trháků." Kapitán si liboval, že karvinský tým měl mužstvo St. Gallenu tak dokonale přečtené, že je ničím nepřekvapil.

S osmi góly nejlepším střelcem zápasu byl LUDĚK DROBEK. "Spadlo nám tam toho dost, ale Švýcaři v domácím prostředí určitě ještě budou kousat," poznamenal a zdůraznil, že důležité bylo nepustit St. Gallen do vedení. "Měli jsme za úkol vstřelit co nejvíce gólů, což se povedlo splnit. Hráli jsme dobré utkání."

Nejlepší český házenkář roku 2000 DAVID JUŘÍČEK zareagoval na tu pasáž hry, kdy mezi 10. a 26. minutou St. Gallen dotáhl brankovou ztrátu a držel s Karvinou krok. "Švýcarský mistr potvrdil, že má dobrý mančaft se zkušenými hráči, hlavně Sotonyiho a Ditterta. Naštěstí jim chyběla síla leváka Massy, který je po zranění, ale za týden už může být mnohem platnějším! Právě z prvé půle si musíme vzít poučení a na odvetu se připravit." Juříček považuje jedenáctibrankový náskok za velice nadějný, přesto varuje: "V házené se stává, že i za takového stavu nebývá rozhodnuto. Já jsem už zažil, že v Portu jsme prohráli o jedenáct, doma v odvetě vedli o dvanáct, ale neudrželi to. Ve hře je příliš moc, abychom po prvním vydařeném utkání švýcarského mistra v odvetě nepodcenili."