HCB Karviná
Evropské poháry
út 29.11.2011 | Martin Ruščin - Karvinský deník

Trenér Trtík: Hráčům bych poloviční výkon neodpustil

Karviná – Trenér karvinských házenkářů Rastislav Trtík byl po sobotním utkání PVP s Flensburgem (23:37) rád, že jeho hráči první prubířský kámen ze dvou zvládli se ctí.

„Jeden pochod ohněm nás ale ještě čeká. Ne nadarmo se říká, že hala Flensburgu je severním peklem, tam nás čeká skutečně pekelná atmosféra. A pokud to kluci zvládnou, i když si myslím, že ne všichni, pak skutečně klobouk dolů,“ připomíná víkendový zápas na severu Německa trenér mužstva. Ten byl v pohárovém utkání velice spokojen s nasazením a agresivitou svých hráčů. „Bez toho to nejde. Hráčům bych neodpustil, kdyby se na zápas za rozhodnutého stavu vybodli. Říkal jsem jim, že jim nebudu nic vyčítat, všichni jsme věděli, jak si v porovnání s Flensburgem na tom stojíme, ale pokud by do zápasu neměli vložit sto procent srdíčka a maximum svých schopností, tak by mě opravdu naštvali. Jsem rád i za ně, že mě nezklamali a ocenili to určitě i diváci,“ byl Trtík spokojen s odvedeným výkonem. Bohužel pro jeho tým doplatil na stoprocentní nasazení hned po čtvrthodině hry zkušený Kalous, který viděl červenou kartu po svém třetím vyloučení. „Myslím, že v tu chvíli rozhodčím moc nedošlo, co dělají. David nehrál nijak sprostě, navíc jsem na něj spoléhal, že bude pilířem zadních řad. On jím opravdu byl, ale pak musel ze hřiště a měli jsme to ještě těžší,“ nelíbil se Trtíkovi verdikt bosenských arbitrů.

Jako sportovní ředitel se Trtík pozastavil i nad současnou úrovní českého sportu. „Jeho tragédií je skutečnost, že díky špatným ekonomickým podmínkám neudržíme nejlepší hráče. Dneska možná někteří naši hráči upoutali pozornost soupeře, ale my je stejně nebudeme schopni udržet a posunout tak laťku naší házené výš. Když se někdo nadějný objeví, okamžitě nám ho vezmou a začínáme odznova,“ povzdechl si kouč Baníku.