HCB Karviná
Rozhovory
pá 12.10.2001 | Makůvka

Za třicátý gól se už neplatí

Roman Farář tipuje v západní divizi Interligy vítězství domácích. "Určitě to nebyl jednoduchý zápas, i když má Dukla jen dva body v tabulce, má výborný kádr a nám se nikdy v Praze proti ní nehrálo dobře," řekl po středeční předehrávce 8. kola házenkářské Interligy Dukla-Karviná kapitán hostů ROMAN FARÁŘ.


"Rozhodující nakonec bylo, že jsme soupeři utekli o šest sedm gólů, pak už se nám hrálo lépe."

V prvním poločase jste nechali vyniknout mladému brankáři Dukly, osmnáctiletému Ondřeji Markovi.
"To je asi trochu prokletí tady na Dukle, vždycky jsme měli problémy s brankáři domácích. Nechytal špatně a jeho čas určitě přijde. Má na to, aby z něj byl stejně kvalitní brankář jako třeba Radek Musil, Richard Štochl nebo Petr Štochl, kteří před ním v Dukle chytali."
Byl jste autorem třicátého gólu v síti Dukly. Ještě to znamená něco do společné pokladny, nebo je to při střelecké potenci Karviné už normální záležitost?
"To by autor třicáté branky musel platit po každém zápase. Už se neplatí ani za čtyřicátý gól."
Dokázali jste ubránit obě reprezentační spojky Dukly Jíchu a Zemánka. Nějaká speciální taktika?
"Jednoduchá taktika - udělat vše pro to, aby nám dali co nejméně gólů. To se povedlo. V tomto ohledu byl zápas s Duklou i vynikající přípravou na nedělní odvetu předkola Ligy mistrů ve Švýcarsku, protože právě spojky Dukly jsou stejně kvalitní jako spojky St. Gallenu. Ty nás prověří stejně, jako nás prověřili Filip Jícha s Jardou Zemánkem."
Loni jste v Interlize většinou chodil jen do obrany, v zápase na Dukle jste byl i jedním z nejlepších střelců svého týmu.
"Nyní vlastně v útoku zaskakuji za Kamila Heinze, který je zraněný, a tak jsem dostal příležitost i v útoku. Podstatnější než mé branky je ale nakonec v pohodě získané vítězství."
O víkendu pokračuje Interliga v západní skupině dalšími dvěma zápasy. Allrisk hostí Plzeň a Frýdek-Místek Zubří. Jaké jsou vaše prognózy k těmto utkáním?
"Allrisk výrazně posílil mužstvo, navíc získal právě z Plzně brankáře Petra Štochla, myslím si, že doma nad Západočechy vyhraje. Frýdek-Místek má sice v nohách dalekou cestu z poháru EHF z Astrachaně, ale hraje doma a bude si chtít určitě zchladit žáhu po dvou porážkách a vyřazení z poháru. Vyhraje."
To byly ty lehčí prognózy, nyní ta těžší. Jak dopadne Karviná v St. Gallenu?
"Nejedeme do St. Gallenu prohrát a postoupit, jedeme postoupit a vyhrát."