HCB Karviná
mládež
čt 27.1.2011 | Redakce

2.KOLO ŽÁKOVSKÉ LIGY 2010/2011

V sobotu 22.01.2011 odehráli straší žáci 2.kolo Žákovské ligy. Tentokrát se hrálo v Praze Chodově. Soupeřem nám byla družstva z Plzně-Košutky, Jablonce, domácí Chodov a rival z nedalekého Frýdku Místku.

Prvním našim soupeřem bylo družstvo Košutky. Úvodní minuty patřily našemu družstvu, když ve čtvrté minutě byl stav 5:0 v náš prospěch. Kluci však polevili a dovolili soupeři se přiblížit v deváté minutě na rozdíl jediné branky. V posledních minutách prvního poločasu však kluci opět zabrali a poločas byl 17:9. Ve druhém poločase už soupeř nedostal šanci vůbec a utkání skočilo 29:19 v náš prospěch.

Ve druhém utkání naším soupeřem bylo domácí družstvo z Chodova. Celé utkání jsme měli pod kontrolou a utkání skončilo v náš prospěch 34:12. Třetí naše utkání bylo ve znamení moravskoslezského derby, kdy našim soupeřem byli kluci z Frýdku Místku. Utkání v naším podání bylo jako „nebe a dudy“ První poločas s výbornou obranou a rychlou hrou dopředu skončil v náš prospěch 13:6. Druhý poločas byl však ve znamení nepřesností střelby a chyb. Jen sám Marek Šťastný měl střelbu 18/5. Přesto jsme utkání vyhráli a to v poměru 21:16.

Posledním naším soupeřem bylo ambiciózní družstvo z Jablonce, které disponuje dvoumetrovým pivotem a výborným brankářem. Ani v tomto utkání naše družstvo opět přemožitele nenašlo. Utkání jsme vyhráli 21:11. Velkou pochvalu zaslouží Honza Mašek, kdy bezchybně ubránil soupeřova dvoumetrového pivota. Také Daniel Nolč měl velmi dobré zákroky v brance, přesnou a rychlou přihrávkou posílal své spoluhráče do rychlých útoků, kde zase kralovala křídla Igor Vaňko a Marek Drzyzga.

Velmi dobrý výkon po celý turnaj podal Tomáš Slavíč i Marek Šťastný a až na střelecký výpadek v utkání s Frýdkem, byl oporou družstva. Dan Karšulín první dvě utkání neodehrál v nejlepší pohodě, další utkání však již byl oporou družstva a to hlavně v utkání s Jabloncem. Mirek Čavrnoch střídal dobré okamžiky s horšími. Příležitost dostali všichni hráči, velmi dobrý výkon předvedl Ondra Kawulok, na „zkušenou“ byl i mladý Adam Filip.

„Nezklamal, velmi mě překvapil, hlavně v obraně, určitě si místo v družstvu svou píli najde. Jsem s předvedenou hrou svých svěřenců spokojena. Dnes bylo v naší hře více pozitiva než negativa. Kromě jediného poločasu v utkání s Frýdkem Místek, který jsme pokazili, jsme předvedli pěknou, rychlou a na žákovský věk velmi pohlednou házenou“ hodnotí trenérka Jana Hajžmanová. Družstvo skupinu vyhrálo a postupuje do dalšího kola.

Třetí kolo se hraje v Karviné 12.02.2011 a soupeřem naším klukům budou družstva ze Strakonic, Zruče n/S a Telnice.

Výsledky:
                                                        
HCB OKD Karviná : Košutka       29:19 (17:9)
HCB OKD Karviná : Chodov        34:12 (17:6)
HCB OKD Karviná : Frýdek-M.     21:16 (13:6)
HCB OKD Karviná : Jablonec n/N. 20:11 (8:5)

Celková tabulka

1. HCB OKD Karviná      8       104 : 58   
2. Jablonec n/N         6        66 : 60
3. SKP Frýdek-M         4        82 : 67
4. Košutka              2        69 : 93
5. Chodov               0        54 : 97
Sestava a branky: Brankáři: Mokroš Petr, Nolč Daniel;
Igor Vaňko 28 branek, Marek Šťastný 26, Tomáš Slavíč 13, Marek Drzyzga 13, Jan Mašek 8, Ondřej Kawulok 7, Daniel Karšulín 5, Miroslav Čavrnoch 2, Radek Ženatý 1, Nikolas Neumann 1.