HCB Karviná
Rozhovory
pá 19.10.2001 | Makůvka

Farář se velkých jmen nebojí

Postupem do osmifinálové skupiny Ligy mistrů čeká karvinské házenkáře program nabitý zápasy ve středu (Interliga) a v neděli (nejkvalitnější evropská soutěž). Kapitán mužstva ROMAN FARÁŘ odmítá obavy, že to Karviná nemusí fyzicky utáhnout a zataví se. "Hrát domácí ligu a Champions League je velká dřina, ale zvládnout obě soutěže se dá. Vyzkoušeli jsme to v minulém roce, nejdeme do neznáma."


Jak důležité je nechat v Lize mistrů nejvíce ždímané hráče v utkáních Interligy odpočívat?
"Naše strategie odmítá šetření se. Do každého utkání jdeme naplno. Pokud je hráč zdravý, jede se nadoraz! Proto můžete čekat, že budeme hrát pořád ve stejné sestavě."
Takže ctíte poučku, že zápas je nejlepší trénink?
"Určitě ano!"
Los se s vámi nemazlil, dva ze tří soupeřů španělský Leon a slovinské Celje patří mezi pět nejsilnějších týmů na světě. Už jste tohle losovací sousto z Vídně spolkli?
"Museli jsme, co jiného nám zbývalo? Popereme se s nimi, nedáme se! Půjde o atraktivní zápasy nejen pro nás, ale též pro naše diváky, na které musíme myslet vždycky na prvním místě. Dvě postupová místa ze skupiny jsou teoreticky už obsazena, ale cožpak vždycky všechno vychází podle teorie?"