HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 18.1.2013 | Týdeník Horník

Házenkáři se střetli s kvalitou

Příprava baníkovců pokračuje dalšími zápasy, v únoru už je čeká v extralize Brno
KARVINÁ – Tradičním výjezdem na turnaj do polského Dzierzonówa zahájili extraligoví házenkáři HCB OKD Karviná přípravu na pokračování nejvyšší soutěže.

„Do Polska jezdíváme již nějakou dobu, a to jak na letní, tak zimní přípravné turnaje. Pořadatelé vždy zajistí účast několika kvalitních týmů, které bychom doma těžko hledali. Dá se říct, že už jsme v Dzierzonówě zdomácněli a stejně jako my si turnaj oblíbily i některé další kluby, které tam často jezdí za přípravou,“ usmívá se manažer HCB OKD Martin Kostelník, jenž se trenérsky podílí na vedení mužstva.

„Po odchodu Dana Michajlíka převzal vedení přípravy Marek Michalisko, já se mu do toho snažím mluvit co nejméně, ale hlavu na špalku máme za výkony a výsledky mužstva oba,“ objasnil Kostelník, jak to aktuálně vypadá s trenérským obsazením u týmu Baníku. Házenkáři se v Polsku původně měli utkat s jinými týmy, ale dva kluby svou účast odřekly a turnaj byl dodatečně přelosován. „Vlastně to bylo ku prospěchu, protože jsme si zahráli každý s každým na 2x30 minut, zápasy šly rychle za sebou a dokonale nás prověřily,“ pochvaloval si Kostelník.

Mladí hráči v dresu Baníku sbírali další potřebné zkušenosti, které je třeba na mezinárodním fóru získávat. „Zápasy s předními běloruskými celky Minskem a Brestem byly pro hráče rozhodně dobrou školou. Kvalitu měl i zápas s Lubinem, což je soupeř na naší úrovni,“ porovnával Martin Kostelník.

Házenkáři na turnaji vyhráli jediný zápas. „Ale na to, v jakém jsme byli stavu na začátku přípravy, odvedli hráči maximum. Bylo to ku prospěchu a pozdější průběh extraligy to jistě potvrdí,“ upozornil manažer HCB OKD. Baníkovci do konce ledna odehrají ještě dvě přípravná střetnutí (ve středu hráli doma s Frýdkem-Místkem a zápas skončil po uzávěrce Horníka). V pondělí hrají od 18 hodin ve Frýdku-Místku odvetu, ve středu 23. ledna přivítají doma taktéž od 18 hodin polské Zabrze.

„Ještě budeme pilovat některé záležitosti tak, abychom byli stoprocentně připraveni na pro nás stěžejní duel v Brně,“ připomněl Kostelník úvodní únorový duel v jihomoravské metropoli, který minimálně naznačí, jak to bude s ambicemi letošního Baníku dál. Do utkání s Brnem a ještě s Duklou Praha nebudou pravděpodobně moci zasáhnout mladí reprezentanti Užek s Mlotkem, kterým vyprší disciplinární trest právě až druhý únorový týden.