HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 23.10.2001 | Makůvka

S Karvinou se u nás nedá soupeřit

Házenkáři Karviné připomínají fotbalisty Sparty. Alespoň v tom, že mají vysoké sebevědomí, které posílil postup do osmifinálové skupiny Ligy mistrů, a své soupeře drtí obrovskou silou. Včera před polednem vedoucí mužstvo východní skupiny Interligy - Považská Bystrica - prohrálo v Karviné o 24 branek!


"Tak vysokou porážku jako hráč a nyní trenér jsem ještě nikdy nezažil," špitl JAROSLAV PAPIERNIK, kdysi československý reprezentant. "Přitom do 16. minuty jsme hráli podle mých představ, ale pak došlo k neuvěřitelnému zlomu," dodal. Podle slovenského kouče jej způsobila změna způsoby obrany domácího týmu z 2 - 4 na 1 - 5 a vynikající Radčenko, který sám ubránil tři spojky.

"To není nový poznatek, Saša to dokázal už mnohokrát," poznamenal karvinský lodivod IVAN HARGAŠ. "Vyhovovalo nám, že Považská Bystrica se snažila rychle hrát dopředu, s takto hrajícími týmy soutěžíme rádi," dodal.

Papiernik neomlouval totální selhání svých svěřenců neúčastí dvou klíčových hráčů pivota Johna Trabelssieho (zraněné koleno) a Petera Kukučky (angína). "Naši hráči nepoužili nic z toho, co nacvičujeme, jejich bojovnost zůstala v šatně. Udělali ostudu a čeká je finanční postih. Nelze jen brát, musejí se naučit i dávat!" zlobil se zničený Papiernik a vzápětí dokázal sportovně uznat kvality soupeře. "Dynamikou jsme přehráli mnoho soupeřů, ale na Karvinou to bylo žalostně málo. Je to velké mužstvo!"

Do řeči nebylo ani kapitánu slovenského týmu PETEROVI VALÁŠKOVI. "Prvních patnáct minut nevypadalo na takový průvan, ale pak jsme podlehli obrovskému tlaku. Bez dvou hráčů základní sestavy mu jednoduše nešlo odolat. Začali jsme se s Karvinou honit a v tom je ona špičková. Nedokázali jsme hrát v útoku trpělivě. Jakmile jsme přistoupili na její hru, byl s námi amen."

Ani český mistr včera nehrál kompletní. Michal Brůna je po plastice křížových vazů v koleně a Luděk Drobek se kvůli zranění ve středečním utkání se Zubří objevil na hřišti jen na pár minut. "Patří se pochválit i Titkova, který v obraně odvedl podobně důležitou práci jako Radčenko. Uhlídal Valáška a Grucu," zdůraznil ještě Hargaš.

V házenkářských kruzích se už žertuje, že Karviná se svou současnou formu by měla raději hrát německou Bundesligu a svou suverenitou nesnižovat zajímavost česko-slovenské Interligy. Jak je na tom český mistr z posledních dvou let doopravdy, to od 11. listopadu ukáží zápasy v Lize mistrů se šampiony Španělska, Slovinska a Ruska v nejtěžší skupině C.