HCB Karviná
mládež
po 27.5.2013 | Oldřich Horák - Karvinský deník

Vítězem 42. ročníku novinářského kalamáře se stala Praha 6

Již 42. ročník prestižního Novinářského kalamáře mladších žáků a žákyň zavítal poprvé ve své historii do Karviné, kam se sjela řada družstev z celé republiky. Ta na karvinských palubovkách vybojovala celkem 42 utkání.

V kategorii chlapců mezi sebou bojovala družstva základních škol z Karviné (ZŠ Slovenská), Prahy 6, Kopřivnice, Velké Bystřice, Zubří, Bělé pod Bezdězem, Nového Veselí, Nezvěstic, Újezdu u Brna a Frýdku-Místku. Mezi dívkami bojovaly o titul celky Zlína, Zubří, Plzně, Velké Bystřice, Veselí nad Moravou a Velkého Meziříčí.

Napínavé boje chlapců nabídly divákům velmi zajímavou podívanou. Prakticky každé druhé utkání bylo mimořádně dramatické, o čemž svědčí nejlépe fakt, že vítězové z Prahy 6, což je v zásadě potěr Dukly Praha, vyhráli hned tři svá utkání o jediný gól (nad Karvinou, Zubřím i Kopřivnicí). Největší hodnotu měla jejich výhra 16:15 nad Kopřivnicí ve finále, kam se dostali vítězové obou skupin.

Karviná v domácím prostředí neobhájila druhé místo z loňska a po prohrách s Prahou 6 a Frýdkem-Místkem nakonec bojovala až o páté místo s Velkou Bystřicí.

„Máme za sebou velmi kvalitní turnaj s vyrovnanými a hodnotnými zápasy. Právě značná vyrovnanost zdobila tento ročník Novinářského kalamáře. Střetnutí měla extrémní náboj. Bojovalo se o každý míč. Je třeba pochválit organizátory, kteří se na turnaj dobře připravili. Vše klapalo, jak má, od stravy po ubytování a organizaci jednotlivých střetnutí," zhodnotil vydařenou akci trenér Prahy 6 Matěj Měchura.

Mezi děvčaty obhájila titul ZŠ Křiby ze Zlína. Zlínská děvčata vyhrála s přehledem všechna svá utkání a ve finále zdolala Zubří 16:6.

Výsledky ZŠ Karviná: Praha 6 12:13, Bělá pod Bezdězem 18:11, Nové Veselí 22:16, Frýdek-Místek 11:12, Velká Bystřice 16:12.

Celkové pořadí chlapců:


1. Praha 6,
2. Kopřivnice,
3. Zubří,
4. Frýdek-Místek,
5. Karviná,
6. V. Bystřice.

Celkové pořadí dívek:

1. Zlín,
2. Zubří,
3. Veselí n. M.,
4. Plzeň,
5. V. Bystřice,
6. V. Meziříčí.

Sestava Karviné:
Sentivanyi – Jančička 10, David 30, Růža 27, Břenek 2, Tužil 3, Feik 2, Pyszko, Cieslar 1, Halama 1, Torač 2, Žák, Jastrzembski.
Trenérka: Jana Hajžmanová. Oldřich Horák