HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 21.8.2015 | http://hazena.tatranlitovel.cz/

Čeká nás další turnaj. Tentokrát v Litovli

O nastávajícím víkendu 22. a 23. srpna ožije Litovel opět naplno házenou. Ve sportovní hale ZŠ Vítězná se uskuteční již 56. ročník turnaje mužů O pohár města Litovle za účasti Cementu Hranice, HCB Karviná, TJ Bystřice p.H. a domácího Tatranu.

Tradice turnaje započala již v roce 1960 ještě v české národní házené a dosud se hraje nepřetržitě každý rok i přes nepřízeň počasí v podobě povodní roku 1997, kdy na hřišti stál metr vody, nebo srpnové okupace země v 1968 vojsky Varšavského paktu.

Letos se můžete těšit na skutečně tradiční účastníky turnaje.

Cement Hranice na turnaji poprvé startoval hned na druhém ročníku v roce 1961. Letos zaokrouhlí počet účastí na celých 20. Celkem při 8 účastech jeho hráči pozvedli nad hlavu pohár pro vítěze. Cementáři v loňské extralize obsadili až 7. místo, ale letos budou chtít zpět bojovat o medaile. Do kádru se vrací dlouhodobě zraněný Martin Stržínek i Marek Tůma po překonání zákeřné nemoci. Mezi tyčemi bude oporou opět i Josef Kučerka, jenž v závěru sezóny zákrokem v brance přišel o část prstu. Tým navíc doplní Libor Horút ze Zubří. Minulý víkend tým zvítězil na turnaji v novém Veselí, kdy porazil ve finále Duklu Praha.

HC Baník OKD Karviná se letos účastní již po šesté. Vítězem se stal jen jedinkrát a to hned při své první účasti v roce 1984. Zajímavé je také 2. místo Karviné na turnaji v roce 1999, v jejíž sestavě byl zřejmě i David Juříček. Ostatně přijďte se o víkendu zeptat sami. Karviná loni obsadila v extralize celkově 4. místo a i letos to vypadá na útok na ještě vyšší příčky. Z týmu pravděpodobně odejde střelec Chudoba, tým však doplnili dva srbové Nemanja Skrobič a Stefan Bugarčič a nejlepší střelec loňské 1. ligy náchodský Petr Freiberg. I Karviná startovala v Novém Veselí, kde podlehla v souboji o 3. místo Frýdku-Místku.

Prvoligová Bystřice pod Hostýnem si letos připíše již 7 start na turnaji O pohár města Litovle. Z předchozích 6 účastí dokázala hned 3 zvítězit poprvé v roce 1961 (před Hranicemi) a naposledy v roce 2013. Loni hráči z pod vrchu Hostýna obsadili 4. místo v první lize. I tento klub však zdobí dvojí vítězství v první lize i 3 sezóny v Extralize z posledním desetiletí.

Pro letošní ročník byl zvolen formát turnaje, který je časově mnohem volnější a více tak vyhovuje družstvům z pohledu jejich přípravy na novou sezónu. V sobotu dopoledne, sobotu odpoledne a v neděli dopoledne tak každý tým sehraje po jednom utkání v plném hracím čase 2x30 minut.

Rozpis turnaje:

Sobota 22.8.2015:

10:00 Tatran Litovel - Cement Hranice
11:30 Zahájení turnaje
12:00 TJ Bystřice p. H. - HCB OKD Karviná
15:00 Tatran Litovel - TJ Bystřice p. H.
17:00 HCB OKD Karviná - Cement Hranice

Neděle 23.8.2015:

10:00 Cement Hranice - TJ Bystřice p. H.
12:00 Tatran Litovel - HCB OKD Karviná
13:30 Vyhlášení výsledků