HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 23.8.2015 | Jaroslav Hudeček

Výsledky a hodnocení turnaje v Litovli

V sobotu 22.8. a v neděli 23.8.2015 se naše družstvo mužů zúčastnilo turnaje v Litovli. Naše družstvo odjíždělo v opravdu okleštěné sestavě. Chyběli Veřmiřovský, Monczka, Freiberg, Bugarčić a dlouhodobě zraněný Hanisch. A ke vší smůle se v prvním poločase druhého utkání zranil Mlotek Slavomír.

Družstvo tak silou vůle v neděli dohrávalo utkání o 2 - 3 místo s domácím celkem Litovle. Ale shrňme si všechna utkání popořadě.

V prvním utkání turnaje nás čekalo prvoligové družstvo z Bystřice pod Hostýnem. Podle očekávání jsme zvítězili vysokým rozdílem a v utkání si všichni hráči s chutí nejen zahráli, ale i zastříleli. Naše vítězství mohlo být ještě výraznější, ale hráči dokázali zahodit neskutečné množství šancí. Naše slabá střelecká úspěšnost nás provázela celým turnajem!! Oba brankáři si výborně zachytali a v mnoha případech doslova zavřeli bránu. V utkání jsme si vyzkoušeli celou řadu herních kombinací a rovněž i obranné systémy. Ve všech směrech byl znát herní rozdíl družstev.

HCB OKD Karviná - Bystřice p. Hostýnem 37:15 (17:6)

Sestava: Lefan, Schams - Frančík 5/3, Skrobić 6, Mlotek Slavomír 3, Užek Jiří 1, Paululík 6, Užek Jan 4, Zuzánek 3, Borys 3, Mlotek Tomáš 3, Gelnar 3.

Ve druhém utkání nás čekalo velice silné družstvo Hranic. I přes citelné oslabení jsme dokázali s celkem Hranic držet krok a nebýt naši velice slabé střelecké úspěšnosti (pouze 40%), mohlo se skóre vyvíjet úplně jinak. V prvním poločase jsme hráli velice dobře, ale k naši smůle se nám cca ve 20. minutě zranil Sláva Mlotek a rovněž jediný levoruký hráč na pravém křídle Paululik. Druhý poločas jsme odehráli špatně. Katastrofální střelba ze spojek 17:0 a zbytečné technické chyby dávaly soupeři šanci pomalu navyšovat skóre. Naši hráči se nevzdali a dokázali při dvojnásobném oslabení Hranic dokonce srovnat na 19:19. Už se zdálo, že soupeři odskočíme, ale opět jsme neproměnili celou řadu šancí a soupeř dokázal naši střelecké nemohoucnosti využít k vítězství. Škoda, protože toto utkání mělo opravdu kvalitu a úroveň.

HCB OKD Karviná : Cement Hranice 23:26 (10:12)

Sestava: Lefan, Schams - Frančík 8/2, Skrobić 2, Mlotek Slavomír 2, Užek Jiří 3, Paululík, Užek Jan 2, Zuzánek, Borys 1, Mlotek Tomáš 2, Gelnar 3.

V neděli se naše družstvo v posledním zápase utkalo o 2. a 3. místo s domácím celkem Tatranem Litovel. Na novou sezónu domácí silně posílili. Z družstva Bystřice p. Hostýnem získali velice kvalitního Zbránka, který hrál v extraligovém Zlíně, z Přerova získali zkušenou pravou spojku Perničku a ze Zubří přišel další velice zkušený a kvalitní univerzální hráč Dědek. Naše družstvo se dokázalo držet pouze do 10. minuty druhého poločasu. Nízká střelecká úspěšnost a množství technických chyb dokázali domácí tvrdě trestat a navyšovali skóre z poločasového stavu 12:14 až na 14 : 24. Cca od 15. minuty jsme hráli bez brankáře v sedmi hráčích v poli. Dokázali jsme soupeře zaskočit a snížili hrozivý brankový rozdíl na přijatelnou porážku o osm branek.

Utkání nám ukázala v čem máme slabiny a na čem musíme tvrdě pracovat. Spokojeni můžeme být s velice kvalitními výkony brankářů a hry pivotů. Horší to je se střeleckou produktivitou. Vázne nám střelba spojek a rovněž křídla mají bídnou úspěšnost. Nejdůležitější však bude zdravotní stav hráčů a zda vůbec budeme trénovat v dostatečném počtu. Již za 14 dnů nás čeká utkání na Dukle v Praze!

HCB OKD Karviná : Tatran Litovel 24:32 (12:14)

Sestava: Lefan, Schams - Frančík 5/1, Skrobić 5, Užek Jiří 5, Paululík 1, Užek Jan 4, Zuzánek 1, Borys 2, Mlotek Tomáš, Gelnar 1.