HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 13.5.2016 | Milan Novotný - www.extraligahazene.cz

Duklu neláká televize, v bouřlivém kotli chce uspět napoprvé.

Karvinští trenéři museli hráče nastavit na vítěznou vlnu

Drama jako hrom a na dvou frontách. Tak by se daly charakterizovat sobotní zápasy extraligy v Karviné a ve Zlíně. Před týdnem Dukla a Kopřivnice vyhrály úvodní dva zápasy. To znamená, že se v prvním případě mohou domácí házenkáři pokusit ještě zabojovat o finále, v němž na soupeře už čeká mistrovská Plzeň, ve sérii play out o záchranu mají Zlíňané poslední šanci odvrátit sestup.

Pražský vítěz základní části by rád o postupu rozhodl už v sobotu a klidně by oželel nedělní klání, ze kterého – pokud se bude konat – plánuje ČT vysílat přímý přenos. „Raději než v neděli zápolit před televizními kamerami, budeme už dávno doma v klidu odpočívat,“ prohlásil trenér Dukly Jan Josef.

„Myslím, že Karviná musí vsadit všechno na jednu kartu. Její hráči musí pokračovat v tom, co předváděli ve druhém pražském utkání, kde nás hodně potrápili. Bylo to kombinační hrou přes pivota, s kvalitní obranou a výborným gólmanem, ale také méně spolehlivým výkonem z naší strany. Z toho se musíme poučit. Doufám, že se nám to na první pokus podaří vyválčit,“ pokračoval kouč HC Dukla.

Duklu čeká v sobotu v Karviné zápas play off na horké půdě a v bouřlivém prostředí. „Zápas bude hodně vyhrocený, protože my to budeme chtít ukončit a oni zase prodloužit. O tom je play off a dá se očekávat házenkářská válka se vším všudy. Naším mínusem je ale to, že v Karviné budeme z diváckého hlediska v absolutní menšině. Soupeři můžeme jejich fanoušky – ať už jsou jacíkoliv – jen závidět,“ krčil rameny.

„Minulý týden přijeli do Prahy a i v malém množství vytvořili Karvinským téměř domácí kulisu. Tohle my neumíme a jsme v tom prakticky za všemi házenkářskými kluby hodně pozadu. Máme sice pár desítek diváků, ale vlastně žádné fanoušky. Tohle považuji za totální propagační selhání, protože na rozdíl evropských pohárů neumíme v extralize lidi přitáhnout do haly,“ dodal.
fanklub

Foto ze zápasu Dukla - HCB: Ladislav Adámek

Podat nadstandardní výkon. Do těchto tří slov shrnul kouč HCB OKD Karviná naděje, jak vyzrát na mezinárodně ostříleného soupeře. „Dukláci umějí výborně sehrát rychlý přechod do útoku. Potrestají jakoukoliv chybu, a to rozhodovalo oba pražské zápasy. Proto se musíme chyb vyvarovat a účinně bránit jejich rychlostní prvky,“ poznamenal Radek Bartošic.

„Nadcházející střetnutí bude hlavně o hlavě. Na manšaftu bylo po pražských porážkách vidět, jak jsou z toho celí špatní. Před domácím pokračováním jsme je museli nabudit a nastavit na vítěznou vlnu. Bylo potřeba, aby zase chodili s hlavami nahoře. Zdůrazňovali jsme jim, že ještě není nic ztracené, série je naopak pořád otevřená. Chceme to doma uhrát a ještě ve středu přijet na páté utkání do Prahy,“ prohlásil karvinský kouč.